Author Topic: Απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου  (Read 6608 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απαντήσεις στις ασκήσεις του βιβλίου

Στο κεφάλαιο των ψευδαισθήσεων υπάρχουν κάποια ερωτήματα που δίνονται ως ασκήσεις για τον αναγνώστη. Εδώ παρουσιάζονται οι απαντήσεις που εγώ θα έδινα σε αυτά τα ερωτήματα. Καλό θα ήταν πριν δείτε τις απαντήσεις μου να προβληματιστείτε και μόνοι προσπαθώντας να δώσετε τις δικές σας απαντήσεις.

1. Τι θα απαντούσατε σε έναν καπνιστή που θα σας έλεγε ότι «μου αρέσει η μυρωδιά του τσιγάρου, ιδίως όταν έχω ώρα να καπνίσω»;

Απάντηση: Και η μυρωδιά ενός αρώματος μπορεί να μας αρέσει, δεν πασαλειβόμαστε όμως με αυτό κάθε μέρα για όλη μας τη ζωή, ούτε βγαίνουμε κάθε λίγο έξω στο κρύο για να εισπνεύσουμε λίγες ρουφιξιές από ένα μπουκαλάκι...

Όπως η γεύση, έτσι και η μυρωδιά του τσιγάρου είναι αντικειμενικά άσχημη για κάθε άνθρωπο. Ακόμα και οι καπνιστές ενοχλούνται από τον καπνό των άλλων. Ανεχόμενοι την απαίσια οσμή του καπνού, έχουν κάνει μία ακόμα παραχώρηση, όπως έχουν κάνει με την άσχημη γεύση του καπνού, προκειμένου να παίρνουν τη δόση τους.

Ας το επαναλάβουμε, ο εθισμός στο κάπνισμα δεν προσφέρει καμία σημαντική ευχαρίστηση, αλλά ένα απατηλό παιχνίδι μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων ενοχλήσεων.


2. Τι θα λέγατε σε έναν καπνιστή που όταν κόψει το κάπνισμα λέει ότι μπαίνει σε μεγάλο πειρασμό όταν περνά μπροστά από το περίπτερο που αγόραζε τσιγάρα;

Απάντηση: Όσο κάπνιζα τα περίπτερα δεν ήταν για μένα απλώς πρατήρια του ναρκωτικού, αλλά πρατήρια χαλάρωσης, απόλαυσης, κατάργησης μοναξιάς, κλπ. Συνειδητοποιώντας ότι αυτές οι υπηρεσίες ήταν ψεύτικες, αμέσως διαλύθηκε κάθε πειρασμός όταν περνούσα μπροστά από τα περίπτερα.

Τώρα πλέον βλέπω τα περίπτερα ως πρατήρια άσκοπης καθυστερημένης ενόχλησης που επιπλέον οδηγεί σε πρόωρο θάνατο. Επίσης τα βλέπω σαν μικρά γραφεία της εφορίας στα οποία κάποιοι άνθρωποι πληρώνουν ένα συγκεκριμένο είδος φόρου, τον ΦΟΡΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

ΝΙΩΘΩ ΩΡΑΙΑ όταν περνώ μπροστά από περίπτερα, για τον ίδιο λόγο που νιώθω ωραία όταν βρίσκομαι με καπνιστές. Συνειδητοποιώ με μεγάλη ικανοποίηση από τι έχω γλυτώσει.



Ερώτηση Μπόνους

Βρείτε τα υποσυνείδητα μηνύματα στην παρακάτω διαφημιστική εικόνα. Είναι μηνύματα παραπλάνησης που στόχο έχουν να παρασύρουν νέα θύματα στην παγίδα. Τα βλέπετε;

Σκεφτείτε τα για λίγο και μετά δείτε την απάντηση (στα αγγλικά) εδώ:





Αν θέλετε να συνεισφέρετε και κάποιο δικό σας κουίζ που αφορά τις ψευδαισθήσεις του καπνίσματος, μπορείτε να το παραθέσετε εδώ. Γράψτε το κουίζ και την απάντησή του, όπως παραπάνω, ή αν δεν ξέρετε την απάντηση αφήστε το ως σπαζοκεφαλιά για τους υπόλοιπους αναγνώστες..


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!