Author Topic: Μια νέα σελίδα στη Ζωή μου  (Read 5936 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sergio

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Μια νέα σελίδα στη Ζωή μου
« on: February 21, 2011, 12:44:38 PM »
Καλημέρα σε όλους,
Σερφάροντας - αναζητώντας κάποια ηλ. βιβλία γενικού ενδιαφέροντος, κατέβασα την ηλ. έκδοση του βιβλίου, την Παρασκευή το πρωί (18 Φεβ 2011). Ξεκίνησα το κάπνισμα στα 20 (τώρα 44), και μπορώ να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια είχα μία μόνο σοβαρή προσπάθεια διακοπής, πριν από περίπου 5 χρόνια. Χωρίς καμία βοήθεια, ξανακύλησα στην παγίδα του, όταν μετά από περίπου 4 μήνες, είπα να καπνίσω ένα μόνο !!!
Το τελευταίο εξάμηνο είμαι άνεργος - από τους κακούς άνεργους - , χωρίς επίδομα ανεργίας , βλέπετε είχα δική μου επιχείρηση - αν δεν κάνω λάθος τους ανέργους σαν και εμάς δεν μας πιάνει ούτε η στατιστική.... σε αναζήτηση εργασίας, ... Να μη μακρηγορώ... Υπήρχε η σκέψη να κόψω το κάπνισμα, εδώ και 1 μήνα κυρίως για οικονομικούς λόγους. Με όλες τις συγκυρίες !!! εχθρικά απέναντι μου.
Το μεσημέρι της Παρασκευής προέκυψε ένα θέμα με την αποκριάτικη στολή που ήθελε ο γιος μου (9 ετών). Ως μόνη επιλογή μετά από κουβέντα με τη γυναίκα μου είχαμε την πιο φθηνή - ότι κάνουμε σε όλα το τελευταίο διάστημα, εκτός ... εκτός από το ακατονόμαστο : Το Κάπνισμα !!! Σε Κόστος (και οι δύο) περίπου 200 ευρώ το μήνα.!!!
Έπρεπε να ανακοινώσω εγώ την επόμενη ημέρα (το Σάββατο) στο γιό μου την απόφαση για το ποια στολή θα του πάρουμε (οικονομική διαφορά των στολών: 20 ευρώ) . Δεν το έκανα ποτέ. Ήρθα σε μια σύγκρουση με τον εαυτό μου, δεν τολμούσα να το πω. Η πρώτη μου σκέψη πήγε στο να μην καπνίσω για μια εβδομάδα, προκειμένου να του πάρουμε τη στολή που ήθελε.
Η απόφαση για μένα είχε παρθεί και ξεκίνησα ... να καπνίζω τα τσιγάρα που απέμεναν στο πακέτο και να ανακοινώσω στη γυναίκα μου την απόφαση μου αυτή, για το χατίρι του γιου μου.
Ούτε στη γυναίκα μου είπα τίποτα. Σκεφτόμουν συνεχώς, για πρώτη φορά στη ζωή μου, τι μου δίνει το τσιγάρο που με κάνει να μη μπορώ να το αποχωριστώ... και διάφορες τέτοιες ύπουλες σκέψεις - ξέρετε όλοι πιστεύω το παραμύθι... μέχρι που ήρθε η σκέψη ελάττωσης και όχι κοψίματος για μια εβδομάδα. Τότε και λίγη ώρα πριν ξεκινήσω να διαβάσω το βιβλίο, λειτούργησε η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΟΥ...
Βέβαια η παραπάνω πρόταση είναι έτσι διατυπωμένη γιατί διάβασα το βιβλίο και το κατανόησα. Έως τότε υποπτευόμουν ορισμένες φορές ότι κάτι μυστήριο συμβαίνει αλλά ....
Τα υπόλοιπα είναι σε όλους που το διαβάσαμε γνωστά... Τα τελευταία τσιγάρα είναι και θα είναι για πάντα ακόμη εκεί... δεν είμαι στο πρώτο στάδιο διακοπής του καπνίσματος, είμαι στο πρώτο στάδιο της πραγματικής απόλαυσης της Ζωής μου ... Θανάση & Συνεργάτες σου ... Σας ευχαριστούμε.
 



Offline george12

  • Σχολιαστής
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 20
  • Gender: Male
Απ: Μια νέα σελίδα στη Ζωή μου
« Reply #1 on: February 21, 2011, 03:39:36 PM »
Μπράβο ρε φίλε, συγκλονιστικά αυτά που μας έγραψες. Και γω μία από τα ίδια. Κάποτε περνάγανε σα τρένα τα λεφτά από μπροστά μου και τώρα βλέπω 2 ευρώ στο δρόμο και βουτάω να το πιάσω. Το κόψιμο του τσιγάρου  ανακούφισε  τα δικά μου οικ προβλήματα. 500ευρώ το μήνα μαζί με τη γυναίκα μου. Ένα νοίκι δηλαδή. Στο ποσό αυτό βάζω και τους καφέδες ήθελα 3-4 καφέδες την ημέρα και τώρα κανένα.

Η γυναίκα μου και γω το κόψαμε αυτή βέβαια λίγους μήνες πριν την οικονομική κατάρρευσή μας. Ακόμα με κοροϊδεύει όταν της λέω "να χαμε τώρα ένα τσιγαράκι!!!". Μου λέει: "εσύ δεν έχεις καταλάβει τελικά τίποτα από το βιβλίο, αν είχες λεφτά θα το ξανάρχιζες ευθύς αμέσως". Δεν έχει δίκιο όμως. Και γώ έχω δύο παιδιά που είναι πολύ χαρούμενα που δεν βλέπουν τους γονείς τους να καπνίζουν και άλλα πολλά καλά πιστεψέ με θα σου συμβούν και σένα αν κρατήσεις και δεν ξανακυλήσεις σε αυτό το γαμοτσιγάρο.

Εσύ πρέπει να το κόψεις ευθύς αμέσως γιατί μου μοιάζεις. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ ΚΑΝ.

Περιμένουμε νέα σου και σου εύχομαι ότι καλύτερο με τη δουλειά
γ

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
Απ: Μια νέα σελίδα στη Ζωή μου
« Reply #2 on: February 22, 2011, 01:06:53 AM »
Σέρτζιο,
αφού σου πω ένα πραγματικό ΜΠΡΑΒΟ
 =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!= =yes!=
θα σου πω ότι έθιξες ένα τεράστιο θέμα:
ανεργία+χωρίς λεφτά+κόβει κάποιος από παντού, εκτός... από το τσιγάρο... πως το κρίνουμε αυτό; πως μπορούμε να το δικαιολογήσουμε εμείς που το έχουμε κόψει ήδη;
έχω δει ανθρώπους να παίρνουνε καπνό, να αλλάζουνε μάρκα, να μην αγοράζουν σχεδόν τίποτα, αλλά το τσιγάρο τσιγάρο... σκεφτείτε τον εθισμό που προκαλεί...
Συνέχισε έτσι, τώρα τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει!!!
 =thumb= =thumb= =thumb= =thumb= =thumb= =thumb=
Περιμενουμε κι άλλα νέα σου!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...