Skeftomai.gr - Community

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ => Η ιστορία σου με τη Sapiens Diet => Topic started by: aggy on May 01, 2015, 10:14:20 AM

Title: νεες ελπιδες
Post by: aggy on May 01, 2015, 10:14:20 AM
ADMIN: Aggy, σου μετέφερα εδώ κάποια σχόλια σου που ήταν σε άλλα σημεία του φόρουμ.

Quote
καλημερα, μολις χτες εμαθα για σενα Θαναση, το φορουμ, και το νεο βιβλιο σου.για καποιο λογο οι ελπιδες μου για να χασω βαρος αναπτερωθηκαν.ειμαΙ 54 ετων.εχω βαλει γαστρικο δακτυλιο.εχασα και εβαλα τα κιλα ουκ λιγες φορες.εκανα ατκινς και ντουκαν με πολυ καλα αποτελεσματα.εδω και καποια χρονια κανω lowcarb διατροφη.σταρι και ζαχαρη εχω να φαω αρκετα χρονια με καποια μικρα διαλειμματα που ηταν αρκετα να ξαναπαρω καποια απο τα κιλα που με τοσο κοπο εχασα.ειμαι κοντα στα 80 κιλα φοβαμαι να ζυγιστω απ[ο φοβο μηπως ειμαι παραπανω .ειχα φτασει ενα χρονο πριν τα 67.ενα ιδανικο βαρος για μενα.αλλα δυστυχως τα κιλα πηαν την ανηφορα.τα πρωτα με κατι κορτιζονες που πηρα, και ακολουθησαν τα υπολοιπα απο λαιμαργια βουλιμια βαρεμαρα οπως θελεις πεστο.χτες οι ελπιδες μου αναπτερωθηκαν και περιμενω με αγωνια την αυριανη μερα να παραγγειλω το βιβλιο.

Eιναι καποιος απο θεσσαλονικη να μου δωσει σπορους κεφιρ; θα ηθελα να ρωτησω τα μελη που ακολουθησαν το γλυκο ενστικτο αν ειχαν αποτελεσματα.εχω παρει ηδη το βιβλιο το εχω μαθει  σχεδον απ εξω .καποια πραγματα τα τηρω και αλλα οχι.το βασικο οτι δεν τρωω υδατανθρακες και ζαχαρη μιας και εδω και 4 χρονια κανω ατκινς.εχω βαλει 15 κιλα τα οποια μπαστακωθηκαν και δε λενε να φυγουν.ο οργανισμος μου μουλαρωσε. απο αυριο λεω να ξεκινησω την sd.
επισης θελω να ρωτησω τον κυριο θαναση αν ειναι ετοιμα τα βιντεο και τα link που μας παραπεμπετε στο βιβλιο.
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Θανάσης Αποστόλου on October 25, 2015, 12:27:27 PM
Aggy καλημέρα!

Τα λινκ ετοιμάζονται πυρετωδώς. Μου τύχαν προβλήματα κ καθυστέρησα... Θα κάνω σχετική δημοσίευση προσεχώς.

Αν είχες αποτελέσματα όπως λες με Atkins και Ντουκάν σημαίνει ότι ο περιορισμός των υδατανθράκων σε βοηθά, άρα θα σε βοηθήσει και η SD, που εισηγείται επιλεκτικά τον περιορισμό των 2 χειρότερων υδατανθράκων.

Όμως δίαιτες σαν την Ντουκάν είναι κάπως αφύσικες και βαριές για το σώμα, αν και αποτελεσματικές. Σχεδόν όλη η δίαιτα Ντουκάν είναι αφιερωμένη στο να γιατρέψει ομαλά το σώμα και να το συγκρατήσει από βουλιμικά ξεσπάσματα, που έρχονται ως αντίδραση στην "κακοποίηση" των πρώτων σκληροπυρηνικών ημερών της δίαιτας. Με την SD θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα, σε μόνιμη βάση κιόλας, αλλά πιο αργά. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή 4-6 μήνες για να δεις τα μόνιμα πλέον αποτελέσματα.

Απ' ό,τι φαίνεται το λεπτό σημείο για να τα καταφέρεις είναι η συνέπεια.

Αν και δε σε ξέρω, υπάρχει η πιθανότητα για όλη σου τη ζωή να πρέπει να ακολουθείς ένα διατροφικό πρόγραμμα χωρίς ζάχαρη και σιτάρι. Επίσης, μιας και αναφέρεις για γαστρικό δακτύλιο, υπάρχει σε μικρή μερίδα ανθρώπων η περίπτωση το πάχος να οφείλεται σε μία μόνιμη ορμονική ανισσοροπία (πχ. ορμόνες θυροειδούς), ή άλλο σωματικό παράγοντα, πράγμα που θα πρέπει να ελέγξεις με τους αρμόδιους γιατρούς αν δεν το έχεις κάνει. Με καθαρά ιατρικά θέματα όπως έχω πει, εδώ στο φόρουμ δεν ασχολούμαστε γιατί θέλει μεγαλύτερη εξιδείκευση.

Όπως και να έχει, επειδή μου φαίνεσαι κάπως αγχωμένη με το θέμα των κιλών, προτείνω να μη στεναχωριέσαι και να επιδιώκεις να αποδέχεσαι λίγο περισσότερο τον εαυτό σου. Άλλωστε εκτός από λίγους ανθρώπους, όλοι γεννιόμαστε με μικρές και μεγαλύτερες ατέλειες. Πιθανό να χρειαστεί να αποδεχθείς ότι για όλη σου τη ζωή θα έχεις πχ. 4-5 κιλά παραπάνω σωματικό βάρος.

Αν δεν το αποδεχθείς και απελπίζεσαι, τότε καταφεύγεις (όπως κάνουμε οι περισσότεροι) στα ναρκωτικά, και το αγαπημένο σου ναρκωτικό μου φαίνεται ότι είναι διατροφικής μορφής.. :)

Εύχομαι τα καλύτερα.  ::cool::

Ξεκίνα λοιπόν την προσπάθειά σου με την SD, βάλε οπωσδήποτε την ΑΣΚΗΣΗ μέσα στη συνταγή που θα ακολουθήσεις (δεν την ανέφερες πουθενά) και την Άνοιξη εδώ θα είμαστε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα που θα πετύχεις! Για τυχόν απορίες στις οποίες δεν απαντά το βιβλίο είμαι στη διάθεσή σου.
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on October 25, 2015, 04:16:51 PM
ευχαριστω για την απαντηση κυριε θαναση!!! ναι ειμαι αρκετα αγχωμενη με τα κιλα μου.ομως να εισαι σιγουρος οτι απο αυτη την στιγμη ξεκινω το διατροφικο σου προγραμμα.και την ανοιξη δεν θα με αναγνωριζεις. το εχω παρει αποφαση οτι αυτα τα 2 δηλητηρια δεν θα τα ξαναβαλω στο στομα μου!!  μου δινεις κουραγιο για μια νεα αρχη.

περιμενω με ανυπομονησια τα λιγκ και τα βιντεο
σε ευχαριστω που με συμπεριελαβες στην ομαδα sd heroes.
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Θανάσης Αποστόλου on October 26, 2015, 04:52:43 PM
τέλεια! έχεις αξιοζήλευτη αποφασιστικότητα...

Αυτό είναι πολύ καλό ως αρχή, μία πρώτη νίκη, αλλά όπως γράφω στο βιβλίο, η μάχη θα κριθεί κυρίως από το πόσο γρήγορα θα συνέρχεσαι από τις μικρές σποραδικές (αναπόφευκτες για όλους) ήττες!

πάμε μπροστά λοιπόν με όρεξη κ αποφασιστικότητα!  :victory:
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: mylona myrto on October 26, 2015, 05:51:47 PM
πολύ βασικό κομμάτι του βιβλίου aggy που θα πρέπει ίσως να εστιάσεις
(εφόσον ήδη τηρείς αποχή από σιτάρι και ζάχαρη) είναι να αλλάξεις λίγο το μεταβολικό σου κύκλο εφαρμόζοντας της διαλλειματική νηστεία (να προσπαθήσεις τα γεύματά σου, να σιτίζεσαι   μέσα σε ένα 8ωρο στην ημέρα και τις υπόλοιπες 16 ώρες να μένεις μόνο με νερό και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη)
αυτό ίσως να δώσει ένα boost στο μεταβολισμό

ΕΛΕΓΧΞΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ




Διαλειμματική Νηστεία
1.   Ενισχύει το μεταβολισμό
2.   Έχει ισχυρή αντιγηραντική επίδραση στο σώμα
3.   Βοηθάει στον έλεγχο της πείνας
4.   Αποκαθιστά το αίσθημα κορεσμού
5.   Βοηθάει στην επίτευξη ιδανικού βάρους
6.   Έχει αντιφλεγμονώδη δράση
7.   Ευθυγραμμίζεται με την φυσική λειτουργία του ορμονικού συστήματος
8.   Ενισχύει τον κυρκαδιανό ρυθμό
9.   Βετλιώνει τους δείκτες του μεταβολικού συνδρόμου
10.   Βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ
11.   Επιτρέπει την σποραδική χρήση μη φυσικών τροφών χωρίς να αρνητικές επιπτώσεις στο ορμονικό προφίλ
12.   Αυξάνει την αισθηση ευεξίας

Alternate-day fasting and chronic disease prevention: a review of human and animal trials1 A-3 Krista Varady and Marc K Hellerstein. Am J Clin Nutr 2007; 86:7-13 / Improvements in Coronary Heart Disease Risk Indicators by Alternate-Day Fasting Involve Adipose Tissue Modulations Surabhi Bhutani1, Monica C. Klempel1, Reed A. Berger2 and Krista A. Varady1. Obesity (2008) doi: 10.1038/oby.2010.54
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on October 26, 2015, 10:36:52 PM
η πρωτη μερα πηγε πααρα πολυ καλανομιζω !! ενυδατωσα τον οργανισμο μου  το πρωι,  ηπια κεφιρ το οποιο μου αρεσε παρα πολυ, δυστυχως μεχρι να βρω σπορους θα παιρνω ετοιμο, εφαγα μια μεγαλη σαλατα απο ωμο λαχανο καροτο σελινο και πιπερια και ηπια 2 καφεδες εκ των οποιων ο ενας ντεκαφεινε με γαλα κατσικισιο.
mylona myrto  σε ευχαριστω για τις συμβουλες. ομως θα σας πω τι σκεφτομαι αν κανω; επειδη εβαλα νεες γευσεις στην ζωη μου κεφιρ  φρουτα κατσικισιο γαλα θα κανω μια βδομαδα ακομη προσπαθεια να δω πως θα παω να δω εστω και 100 γρ στην ζυγαρια να κατεβαινει και μετα θα προσπαθησω για την διαλειμματικη νηστεια.
θελω να ρωτησω τον κυριο θαναση.δουλευω σε κουζινα σε πανεπιστημιο.τρελλο τρεξιμο πολυ κουραση.αυτο μετραει καθολου σαν ασκηση; γιατι μετα ειμαι πτωμα στην κουραση και δεν εχω κουραγιο για τπτ.εχω διαδρομπο στο σπιτι αλλα δεν εχω κουραγιο να κανω.προφατ πηρα ενα step αλλα και αυτο 2-3 λεπτα και πολυ ειναι .και 1 ωρα την βδομαδα παραδοσιακους χορους.

μαζι σας ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερω!!!
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on October 26, 2015, 10:56:02 PM
ηθελα να κανω edit αλλα δε εχει τετοια επιλογη. ηθελα να συμπληρωσω οτι εφαγα επισης ενα κομματι τυρι αιγοπροβειο.την σαλατα την εφαγα σταδιακα γιατι λογω δακτυλιου δεν μπορω να φαω ποσοτητα οποτε με την σαλατα καλυψα αρκετες ωρες .και καμμια 10 ωμα αμυγδαλα.
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Σπαρτακ Κιτα on October 27, 2015, 04:45:57 PM
Για σου Aggy edit έχει στα ελληνικά με όνομα Τροποποίηση. :wave: Όλα τα έχει κάννη ο Θανάσης  μη στεναχωριέστε  :wave:
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on October 28, 2015, 08:45:58 AM
ΘΑΝΑΣΗ!!!!  εισαι απιστευτος!!!!! ΘΕΟΣ διομιση μηνες παλευω και η ζυγαρια ακινητη!!!  σε 2 μολις μερες 1 κιλο κατω.ειναι δυνατον; τοσο κακο μου εκανε τελικα το αγελαδινο γαλα; μιας και δεν ετρωγα υδατανθρακες; ζυγιστηκα 5-6 φορες για α σιγουρευτω οτι δεν κανω λαθος.
επι πλεον δεν αισθανομαι φουσκωμα- τυμπανισμο αγαπω sapied diet!!!!!!
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Θανάσης Αποστόλου on October 28, 2015, 12:36:19 PM
 :)  ::cool::

χαίρομαι που τα πηγαίνεις τόσο καλά.. Βέβαια όταν βλέπεις τόσο απότομες διαφορές, δεν πρόκειται μόνο για απώλεια λίπους. Ένα ποσοστό είναι και νερό.. καλό όμως είναι και αυτό! Πράγματι η αποχή από το αγελαδινό βιομηχανικό γάλα για μερικούς ανθρώπους είναι σημείο κλειδί για να νιώσουν καλύτερα.

Την εργασία σου, που τόσο σε εξουθενώνει, μπορείς κανονικότατα να τη θεωρείς ως είδος/μέρος της άσκησής σου, εννοείται! ::eye::

Καθώς θα κατακτάς σιγά σιγά νέα επίπεδα ενέργειας, θα είσαι σε θέση να προσθέτεις κατά βούληση και "καθαρόαιμη" άσκηση στο πρόγραμμα, φροντίζοντας πάντα την πρώτη πρωτεραιότητα της άσκησης, που είναι η προστασία από τραυματισμούς και υπερβολές. Όλα θα τα κάνεις στην άσκηση σταδιακά, ακούγοντας και το σώμα σου.
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on November 09, 2015, 08:53:16 AM
σημερα κλεινω 15 μερες στην sd .Το αποτελεσμα - 3 κιλα κατω.καθολου ασχημα!!!!! τρωω προβειο καο αιγοπροβειο γιαουρτι , οπως και γαλα κεφαλοτυρι και φετα.τηγανητα αυγα. ταχινι και αμυγαδαλα ωμα.σαλατες δεν μπορω να πω οτι τρωω καθε μερα αλλα προσπαθω.

την μερα αφθονιας την πρωτη βδομαδα δεν την εκανα γιατι πολυ απλα την ξεχασα και δεν την ειχα αναγκη
την δευτερη την εκανα και μαλιστα ξεφυγα λιγο αλλα χαλαλι. εφακγα λιγη πιτα αραβικη και τηγανητες πατατες

το κεφιρ μου εγινε απαραιτητο και το πινω καθε βραδυ!!!!

ΑΓΑΠΩ SAPIENS DIET!!!!!!!
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Θανάσης Αποστόλου on November 10, 2015, 08:38:55 PM
τέλεια! προχωράμε δυνατά!!  :victory:
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: aggy on November 27, 2015, 08:37:04 AM
ενας μηνας περασε απο τοτε που ξεκινησα την sd .απωλεια 4 κιλα!! για μενα τελεια!! χωρις καμμια μα καμμια ατασθαλια.δεν μου ελειψε κατι.το κεφιρ με καλυπτει πληρως.εχω ενα μπουκαλακι μαζι μου και πινω συνεχεια, και δεν πειναω καθολου.εννοειται δικης μου παραγωγης κεφιρ αλλα δυστυχως με εμποριου γαλα και μαλιστα αγελαδινο.πινω κοντα στο 1 λιτρο και δεν συμφερει το κατσικισιο.αν αργοτερα θελω 1-2 ποτηρια κεφιρ σαφως και θα προτιμησω το κατσικισιο.δεν ξερω αν ειναι ψυχολογικο αλλα νοιωθω τοσο δυνατη τοσο αισιοδοξη γεματη ενεργεια σε ολη την διαρκεια της ημερας. οτι και να ειναι εγω ζω την καλυτερη φαση της ζωης μου.σε ευχαριστω θαναση
Title: Απ: νεες ελπιδες
Post by: Θανάσης Αποστόλου on November 29, 2015, 12:59:06 PM
 :victory:
το σημαντικότερο κομμάτι της καλοζωίας είναι η ευεξία, η αίσθηση ενέργειας. Χαίρομαι που το ένιωσες τόσο γρήγορα.. Θα υπάρξουν σίγουρα μικρά σκαμπανεβάσματα, αλλά η πορεία θα είναι ανοδική τους επόμενους μήνες..

Τα 4 κιλά που έχασες, σε αντίθεση με αυτά που χάνονται στις "δίαιτες - αστραπή" (που χάνουμε περισσότερο νερό) είναι κυρίως λίπος. Αν τα βάλεις πάνω σε ένα τραπέζι 4 κιλά λίπος, θα δεις ότι πρόκειται για μεγάλη σωματική αλλαγή..

Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά !
 :)