Author Topic: Πρωην καπνιστρια-Τερματισα μαραθωνιο!!!  (Read 7340 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline MariaG

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Γεια σας! Η ιστορια μου ειναι αυτη:
http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/index.php?topic=213.0
Το τσιγαρο το εκοψα μαχαιρι και τελειως μονη μου. Το φορουμ το βρηκα ΑΦΟΥ ειχα κοψει το τσιγαρο, αναζητουσα ενθαρρυνση να μην ξανακυλισω. Δυστυχως σε ο,τι απορια ειχα οι μονες απαντησεις ηταν "αγορασε το βιβλιο", κατι που δεν ειχα σκοπο να κανω, το ειχα ηδη κοψει μονη μου, μου αρκουσαν αυτα που ειχα διαβασει στην ηλεκτρονικη εκδοση, δεν αναζητουσα κατι αλλο, περα απο προσωπικη υποστηριξη, γι αυτο εξαλλου και ειχα γραφτει και στο φορουμ. Οταν αποφασισα οτι λογω αυτης της αντιμετωπισης θα εφευγα απο το φορουμ και θα ερχομουν αραια και που να ενημερωσω για την προοδο μου και να προσφερω και τη δικη μου συμπαρασταση αν μπορουσα, χωρις να ενημερωθω καθολου, εγινα ban απο το φορουμ (το αντεληφθην οταν λιγο καιρο μετα προσπαθησε να συνδεθω και δνε μπορουσα) και τα μισα μου μηνυματα διαγραφησαν ή επεξαργαστηκαν (στο τοπικ που παρεθεσα εχουν προστεθει γραφομενα που δεν εχω γραψει εγω).

Τελος παντων, προτιμησα να μην ασοχληθω καθολου με το θεμα και απειχα τελειως απο εδω.

Αποφασισα να μπω σημερα, 4 χρονια μετα, να σας πω οτι εμεινα 2 χρονια εντελως ακπανη. Στη συνεχεια καταφερα να γινω περιστασιακη καπνιστρια. Μπορουσα να καπνιζω μονο οταν ηθελα, πχ εβγαινε βραδινη εξοδο και εκανα ενα πακετο και τελος. Μπορει αυτο να το επαναλαμβανα σε 1-2 μηνες, ενδιαμεσα δεν καπνιζα καθολου. Ετσι ηθελα τοτε, δεν ξανακυλησα ομως.

Τον τελευταιο χρονο ξεκινησα να τρεχω συστηματικα ερασιτεχνικα και το ξανακοψα μαχαιρι. Στις 11/11 αφου ειχα ηδη λαβει μερος σε πολλους αγωνες, τερματισα τον πρωτο μου μαραθωνιο σε λιγο λιγοτερο απο 4:30 ωρες. Απιστευτο μου φαινεται!!!

Καλη δυναμη σε ολους ευχομαι. Μπορειτε να το κανετε, φτανει να το θελησετε!



Offline kalliopi

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
Μπράβο Μαρία και η δική μου ιστορία ίδια με τη δική σου μόνο που εγώ εδώ και 3 χρόνια που το κοψα δε το ξανάβαλα στο στόμα μου..Το βιβλίο το πήρα αφού το είχα κόψει,και με βοήθησε μάλλον ενημερώθηκα σωστά γιατί το τσιγάρο στην ουσία ειναι χαμένος χρόνος μία ψευδαί =thumb=σθηση...Άρχισα και γω το τρέξιμο για να μην πάρω βάρος και πήρα μέρος σε 2 μαραθώνιους πέρυσι και φέτος,το 30άρι στα Γιάννενα πέρυσι και έναν ημίμαραθωνιο το καλοκαίρι στη Χίο ένεκα ότι μένω Μυτιλήνη...Τελικά από ότι διαβάζω σχεδόν όλοι οι μαραθωνοδρόμοι ήταν πρώην καπνιστές... =thumb=

Offline FotisDim

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Gender: Male
Re: Πρωην καπνιστρια-Τερματισα μαραθωνιο!!!
« Reply #2 on: September 29, 2017, 02:28:49 PM »
Μαρια μου σε νιωθω απολυτα.καπως ετσι και η δικια μου ιστορια μονο που εγω εχω κοψει το καπνισμα εντελως.Δεν το εχω ξαναβαλει στο στομα μου!!! Πριν 3 χρονια ειχα παει ενα ταξιδι με φιλους στο Λονδινο με την WorldVentures.Ειχα αρκετα χρονια να παω στο εξωτερικο και εκει προφανως οι νομοι ισχυουν για ολους.Βλεποντας πως μια χαρα διασκεδαζαν ολοι χωρις ο χωρος να προκαλει ασφυξια και παρατηρωντας ηδη απο πριν σημαδια στο σωμα μου οπως μειωση αντοχης κτλ εγινε το "κλικ" μεσα μου και αποφασισα να το κοψω....Μαχαιρι ουτε ενα πισωγυρισμα.Δεν δεχτηκα ουτε ημιμετρα οπως ηλ.τσιγαρο κτλ....Τους πρωτους 3 μηνες εβαλα 8 κιλα.Ειπα μεσα μου πως δεν θα γλιτωσω απ το τσιγαρο για να καταληξω με παχυσαρκια και ξεκινησα αμεσα περπαημα...Η δικαιωση του ποσο πιο ευκολα γινοταν μερα με την μερα ηταν ακομα ενας παραγοντας που με εκανε να πεισμωσω...Ξεκινησα σε διοργανωσεις στις πορειες 5 χιλιομετρων και την τελευταια φορα καταφερα ανετα τα 10.Την επομενη φορα στοχος ειναι να βγαλω ολη τη διαδρομη του μαραθωνιου!!!