Author Topic: Η μόλυνση "χτυπά" τον άνδρα  (Read 6766 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Η μόλυνση "χτυπά" τον άνδρα
« on: April 22, 2009, 04:16:14 PM »
Η σωματική εκθήλυνση των αρσενικών βρίσκεται σε εξέλιξη, τη στιγμή που οι γυναίκες γίνονται όλο και πιο δυναμικές...

Η  έρευνα δείχνει ότι μια σειρά από κοινά χημικά (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε εντομοκτόνα στη γεωργία) εκθηλύνει τα αρσενικά όλων των σπονδυλωτών ζώων, από τα πλάσματα της θάλασσας μέχρι τα θηλαστικά της ξηράς, αμφίβια, ερπετά και πουλιά - του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου. Μεταξύ άλλων, στα θηλαστικά ειδικότερα, διαπιστώνονται: μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα του σπέρματος, διαφυλετικά χαρακτηριστικά (ιστός ωαρίων στα γεννητικά όργανα των αρσενικών), μικρότεροι φαλλοί και μικρότεροι όρχεις, αφύσικα ή εκθηλυσμένα γεννητικά όργανα κ.α. Η κατάσταση είναι τόσο εξαπλωμένη, που βρέθηκαν μέχρι και ερμαφρόδιτες πολικές αρκούδες, τόσο με αρσενικά όσο και με θηλυκά γεννητικά όργανα!

Το γεγονός αυτό έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα, αλλά και για τα άλλα ζωικά και θαλάσσια είδη, σύμφωνα με μια νέα ανησυχητική παγκόσμια επιστημονική έρευνα, την πιο σφαιρική του είδους της, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού "The Independent".

Η έρευνα (με τίτλο "Επιπτώσεις των χημικών ρύπων στην αναπαραγωγική υγεία των αρσενικών σπονδυλωτών ζώων - Οι άνδρες υπό απειλή") έγινε από τη βρετανική οργάνωση CHEMTrust, που ιδρύθηκε το 2007 με στόχο να προστατεύσει τους ανθρώπους και τα άλλα είδη από τα επικίνδυνα χημικά. Στηρίζεται από αρκετούς κορυφαίους επιστήμονες και βασίζεται σε πορίσματα 250 επιστημονικών μελετών από όλο τον κόσμο.

Είχε προηγηθεί μια νέα αμερικανική έρευνα, από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Ν.Υόρκη, που έδειχνε ότι τα αγόρια, τα οποία γεννιούνται από γυναίκες εκτεθειμένες ευρέως σε χημικές ουσίες (φθαλικά) κατά την εγκυμοσύνη, έχουν συνήθως μικρότερα γεννητικά όργανα. Μια άλλη έρευνα από το ολλανδικό πανεπιστήμιο "Έρασμος" του Ρότερνταμ έδειξε ότι τα αγόρια των οποίων οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PBCs), όταν μεγάλωσαν, προτιμούσαν να παίζουν με κούκλες και κουζινικά, αντί με τα συνηθισμένα αγορίστικα παιγνίδια.

Εξάλλου, περιοχές με μεγάλη χημική μόλυνση στον Καναδά, τη Ρωσία και την Ιταλία εμφανίζουν διπλάσιες γεννήσεις κοριτσιών έναντι των αγοριών, γεγονός που ίσως εξηγεί εν μέρει και τη μυστηριώδη σταδιακή μεταβολή της παγκόσμιας αναλογίας γυναικών-ανδρών υπέρ των πρώτων. Ταυτόχρονα, μειώνεται συνεχώς διεθνώς η πυκνότητα του ανθρώπινου σπέρματος: μελέτες σε πάνω από 20 χώρες έχουν δείξει ότι μέσα σε 50 χρόνια η πυκνότητα σε σπερματοζωάρια έχει μειωθεί από 150 εκατ. ανά χιλιοστόλιτρο σπερματικού υγρού σε 60 εκατ. (τα χάμστερ παράγουν 160 εκατ.).

 Καμπανάκι κινδύνου

Οι επιστήμονες θεωρούν τα στοιχεία αυτά "καμπανάκι κινδύνου" για την ανθρωπότητα, γιατί η ίδια η πορεία της βιολογικής εξέλιξης διαστρέφεται. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της CHEMTrust Γκουίν Λάιονς, "τα ανθρωπογενή χημικά ξεκάθαρα βλάπτουν το βασικό αρσενικό εξοπλισμό. Αν οι πληθυσμοί της άγριας ζωής καταρρεύσουν, θα είναι πολύ αργά. Αν δεν υπάρχουν αρκετά αρσενικά για να συνεισφέρουν στην επόμενη γενιά, υπάρχει πραγματική απειλή για τους πληθυσμούς των ζώων μακροπρόθεσμα. Έχει πια αποδειχτεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αρκετά χημικά που "κάμπτουν" το φύλο, μπορούν να δράσουν από κοινού ως μίγμα ή κοκτέιλ και να προκαλέσουν τις επιπτώσεις τους, ακόμα και όταν κάθε μια χημική ουσία από μόνη της βρίσκεται κάτω από το επίπεδο που θα μπορούσε να θεωρηθεί επιβλαβής. Οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ πρέπει να διασφαλίσουν ότι η νομοθεσία λαμβάνει υπόψη της αυτή την πολύ πραγματική συνέπεια του 'κοκτέιλ', αλλιώς η αναπαραγωγή θα τεθεί σε κίνδυνο".

Οι άνθρωποι και τα άλλα ζώα εκτίθενται σε πάνω από 100.000 νέα χημικά τα τελευταία χρόνια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραδεχτεί ότι για το 99% από αυτά δεν υπάρχουν επαρκείς ρυθμίσεις, ούτε οι κατάλληλες ενημερωτικές πληροφορίες για ζητήματα ασφάλειας στο 85% από αυτά τα χημικά.

Πολλά χημικά "κάμπτουν" το φύλο, γιατί επεμβαίνουν στο ορμονικό σύστημα. Μεταξύ αυτών είναι τα φθαλικά (χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε εύκαμπτες πλαστικές συσκευασίες προϊόντων), οι επιβραδυντές καύσης (χρησιμοποιούνται σε έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.), τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PBCs), πολλά εντομοκτόνα κλπ.

Τα χημικά που μπλοκάρουν την αρσενική ορμόνη "ανδρογόνο", τα αποκαλούμενα αντι-ανδρογονικά χημικά, μπορούν να εκθηλύνουν τους άνδρες, σύμφωνα με την CHEMTrust. Από την άλλη, ορισμένα χημικά μπορούν να μιμηθούν τη θηλυκή ορμόνη (οιστρογόνο) και επίσης να επιφέρουν εκθήλυνση των ανδρών. Όλα τα σπονδυλωτά, λόγω σχετικής εξελικτικής πορείας, έχουν παρόμοιους υποδοχείς σεξουαλικών ορμονών, άρα επηρεάζονται παράλληλα από τη χημική μόλυνση.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με την έρευνα, μολύνονται τα ψάρια που συχνά κολυμπούν μέσα σε μολυσμένο με χημικά νερό - και γι' αυτό ήσαν από τα πρώτα είδη που εμφάνισαν εκτεταμένα συμπτώματα "κάμψης" του φύλου τους (μεταξύ άλλων και στις θάλασσες της Μεσογείου). Στη Βρετανία τα τρία τέταρτα των λυμάτων της αποχέτευσης - μετά τη σχετική επεξεργασία τους - που καταλήγουν στη θάλασσα και στα ψάρια, βρέθηκαν να περιέχουν εκθηλυντικές ανθρωπογενείς χημικές ουσίες.

Σύμφωνα με τον Πιτ Μάιερς, κορυφαίο ειδικό στον κόσμο σε ζητήματα "χημικής κάμψης" του φύλου, "έχουμε ρίξει 100.000 χημικά εναντίον ενός άψογα ισορροπημένου ορμονικού συστήματος, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι βλέπουμε τόσο σοβαρά αποτελέσματα. Πρόκειται για την πιο γρήγορη αλλαγή στο βηματισμό της εξέλιξης στην ιστορία του κόσμου".

ΠΗΓΗ: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!