Author Topic: Μια προσπάθεια που πήγε καλά  (Read 5518 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline coniliakis

  • Περαστικός
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
Μια προσπάθεια που πήγε καλά
« on: April 07, 2011, 01:29:24 PM »
Γεια σας, είμαι ο Κώστας (24) καπνιστής 6-7 χρόνια και πρώην καπνιστής εδώ και 3.5 μήνες. Τώρα πια νομίζω ότι έχω περάσει σε μια φάση που ξέχασα πως είναι το τσιγάρο.  :victory: Είμαι μέλος από το 2008, μόλις πέρυσι όμως έκανα την πρώτη προσπάθεια που ήταν μόνο για ένα μήνα και διαβάζοντας καμιά 20αριά σελίδες από το βιβλίο. Ήμουν ενθουσιασμένος με τα συναισθήματα που ένιωθα αλλά δυστυχώς ένα πρόβλημα υγείας με ώθησε στο να ξαναρχίσω.

Η δεύτερη προσπάθεια (η τελευταία) έγινε μόλις το Δεκέμβρη, χωρίς να διαβάσω τίποτα. Εδώ να αναφέρω τι με κράτησε και στις δύο προσπάθειές μου σε "σωστό" δρόμο.

-Είναι απίστευτο το πόσο αυξάνονται οι αντοχές και οι ζωντάνια σου από τις πρώτες κιόλας μέρες. Η ταχύτητα, η όρεξη ακόμα και για το φαγητό. Το σεξ. Οι γεύσεις. Να θες να χοροπηδάς όλη την ώρα.
-Συνήθιζα και συνεχίζω ακόμα να παίζω ένα παιχνίδι: Περπατάμε στο δρόμο και μόλις μυρίσουμε καμμένο καπνό (πλέον μυρίζει άσχημα) προσπαθούμε να βρούμε από που έρχεται σε 15, 10, 5 δεύτερα. Σταδιακά ο χρόνος απόκρισης μειώνεται και τα αντανακλαστικά χτυπάνε κόκκινο. (έχει πλάκα αν το σκεφτείς)
-Αραιές έξοδοι σε μαγαζιά που δεν έχουν εξαερισμό, το καταλαβαίνω πως δεν είναι το πιο εύκολο. Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, γυρνώντας στο σπίτι πίνουμε ένα ποτήρι φρέσκο γάλα αλλιώς στο παιχνίδι πιο πάνω μάλλον θα χάνουμε από τον εαυτό μας. (έχω την αίσθηση πως καθαρίζει τον λαιμό και τους πνεύμονες από τον καπνό που μάζεψα αποβραδίς και το πρωί πετάω!)
-Καθόλου υποκατάστατα. Την πρώτη φορά το έριξα στα haribo και στο κομπολόι...(fail!) Γι' αυτό τίποτα καλύτερα(, ίσως λίγο σεξ παραπάνω..).
-Τσάι του βουνού ή φασκόμηλο, [ένα φλυτζάνι την ημέρα] και χυμό... νιώθω να με βοήθησε πολύ στο να "καθαρίσω" ομαλά από τα "υπολείμματα" σε αντίθεση με την πρώτη φορά που έβγαζα κάτι αντιαισθητικά πτύελα, ενώ με κράτησαν μακριά από οποιοδήποτε κρύωμα όλο το χειμώνα.
-Καμία στήριξη παρά μόνο να αγαπάς τον εαυτό σου. Παραδόξως τη δεύτερη φορά δεν απαιτούσα στήριξη από φίλους και γνωστούς και έτσι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα.!! Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ενώ ίσως με διευκόλυνε το γεγονός ότι ταρακουνήθηκε η υγεία μου κατά τον προηγούμενο χρόνο με αποτέλεσμα να προσέχω περισσότερο.

Τέλος να πω ότι συνεχίζω χαρούμενος και νιώθω ασφαλής πλέον μιας και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα από τον καιρό που κάπνιζα (έχω και λίγο κακή μνήμη, χεχε!) είμαι εδώ όμως να βοηθήσω όποιον χρειάζεται να πούμε μια δυο κουβέντες.

Προσωπικά σιχαίνομαι τους αντικαπνιστές όσο και το τσιγάρο. Δεν υποστηρίζω τον αντικαπνιστικό νόμο, ούτε αυτούς που σου τα πρήζουν με τα οφέλη ή τα κόστη που σου προσφέρει το τσιγάρο. Δεν μ' αρέσουν ούτε οι ιεραπόστολοι της υγείας και θεωρώ τεχνικές μεθόδους, ιατρικές παρεμβάσεις κλπ κομπογιαννίτικα παιχνίδια, και όλα αυτά μαζί νιώθω να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Μια προσπάθεια που πήγε καλά
« Reply #1 on: April 10, 2011, 11:45:29 AM »
Γεια σου Κώστα και συγχαρητήρια για την πορεία σου!! :victory: :victory:
Οργανωμένο σε βρίσκω... με τα ροφήματά σου, την άρνηση βοήθειας από υποκατάστατα και γνωστούς και .. τα επιτυχημένα τεστ ανίχνευσης καπνού! :γέλιο:

Αξίζει πολύ να συνεχίσεις έτσι αποφασιστικά και συνειδητοποιημένα, ιδίως αν αναλογιστείς και το νεαρό της ηλικίας απόδρασης...

Σε καλοσωρίζω στην παρέα μας και αναμένω τις σκέψεις σου για όλα αυτά που συζητάμε εδώ, όποτε βρεις το χρόνο κ τη διάθεση να τις μοιραστείς μαζί μας.
 :)
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!