Author Topic: «Ενοχες» για καρκίνο οι τσίχλες νικοτίνης  (Read 6205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Οι τσίχλες και οι καραμέλες νικοτίνης που βοηθούν τους θεριακλήδες καπνιστές στην απεξάρτηση από τη βλαβερή συνήθεια ενοχοποιούνται για καρκίνο, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες.

Για πρώτη φορά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανακάλυψαν πως η παρατεταμένη χρήση υποκατάστατων νικοτίνης αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Μάι Τεκ Τεχ, τα πορίσματα καταδεικνύουν ότι η νικοτίνη έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα με οποιονδήποτε τρόπο και αν λαμβανόταν, είτε δηλαδή μέσω καπνίσματος είτε μέσω υποκατάστατων, όπως οι τσίχλες νικοτίνης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμα ότι η νικοτίνη, μία ουσία που προκαλεί εξάρτηση και περιέχεται μέσα στον καπνό του τσιγάρου, μπορεί να είναι πιο καρκινογόνα απ ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Ο καρκίνος του στόματος προσβάλλει πέντε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως στη Βρετανία και σχετίζεται με το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Συνήθως η διάγνωση της ασθένειας γίνεται σε τελικό στάδιο και η θεραπεία δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν, επίσης, πως το κάπνισμα είναι πολύ πιο επικίνδυνο και οι χρήστες υποκατάστατων νικοτίνης καλό θα είναι να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προτού αποφασίσουν να τα σταματήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τo 2001 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νικοτίνη έχει την ιδιότητα να προκαλεί την ανάπτυξη πολύ μικρών αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να δίνεται περισσότερο αίμα στους όγκους, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο μπορούν να μεγαλώσουν.

Η αγγειογένεση, η δημιουργία δηλαδή πολύ μικρών αιμοφόρων αγγείων, είναι φαινόμενο που έχει ενοχοποιηθεί για τη δημιουργία και ανάπτυξη των καρκίνων.

πηγη:ethnos.gr / ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!