Author Topic: Τα ΣΤΡΙΦΤΑ τσιγάρα είναι πιο βλαβερά!  (Read 7127 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Η επιστημονική κοινότητα καταρρίπτει τον μύθο ότι τα στριφτά τσιγάρα βλάπτουν λιγότερο την υγεία σε σχέση με τα συσκευασμένα. Ερευνα Νορβηγών επιστημόνων καταδεικνύει ότι τα τσιγάρα αυτά είναι περισσότερο καρκινογόνα, καθώς εκθέτουν τους καπνιστές σε μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων.

Οσοι καπνίζουν στριφτά τσιγάρα, καταναλώνουν λιγότερο καπνό, ωστόσο αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των πνευμόνων απ ό,τι οι καπνιστές συσκευασμένων τσιγάρων, καταλήγει στο συμπέρασμα έρευνα του νοσοκομείου «Σόρλαντετ» της Νορβηγίας, που δημοσιεύτηκε στη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου για τον καρκίνο των πνευμόνων, στη Σεούλ.

Οι Νορβηγοί ερευνητές εξηγούν πως, ενώ οι καπνιστές στριφτών τσιγάρων καπνίζουν λιγότερο, τα τσιγάρα που καπνίζουν είναι περισσότερο καρκινογόνα, με αποτέλεσμα το ποσοστό καρκίνου των πνευμόνων να είναι υψηλότερο στην κατηγορία αυτή. Η επικεφαλής της έρευνας, Χάιντι Ροόλκελ υπογραμμίζει πως τα στριφτά τσιγάρα περιέχουν λιγότερο καπνό, αλλά περισσότερη νικοτίνη και πίσσα, επειδή δεν έχουν φίλτρο.

Ανάλογα ευρήματα έχουν καταγραφεί μεταξύ των ισπανόφωνων γυναικών που συνηθίζουν να καπνίζουν στριφτά τσιγάρα στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, καταλήγει άλλη έρευνα, που διενήργησε ο Τζόναθαν Σάμετ από το τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 80% των καπνιστών που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων, κάπνιζαν στριφτά τσιγάρα.

Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι η συχνότερη μορφή κακοήθειας παγκοσμίως. Μόνο στην Ασία, πάνω από 570 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο -σε παγκόσμιο επίπεδο, η ασθένεια σκοτώνει ετησίως 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι Νορβηγοί ερευνητές, αναφέρει χαρακτηριστικά το Ρόιτερ, δεν επικεντρώθηκαν τυχαία στη μελέτη αναφορικά με τις επιπτώσεις των χειροποίητων τσιγάρων στην ανθρώπινη υγεία.
Η Νορβηγία θεωρείται μία από τις χώρες της Δύσης με σημαντικό αριθμό καπνιστών που τα προτιμούν. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα στριφτά τσιγάρα αντιπροσωπεύουν το 1/3 των συνολικών πωλήσεων καπνού, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

πηγή: Έθνος


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!