Author Topic: Καντε Sex , ΟΧΙ τσιγαρο  (Read 5532 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kostis

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Καντε Sex , ΟΧΙ τσιγαρο
« on: February 21, 2009, 12:46:20 AM »
Κάντε σεξ, όχι τσιγάρο

Το κάπνισμα προκαλεί στυτική δυσλειτουργία βλάπτοντας τα αιμοφόρα αγγεία, αναφέρουν φινλανδοί ερευνητές. Σε μελέτη που εκπόνησαν με πρώην καπνιστές, διαπίστωσαν ότι η στυτική δυσλειτουργία σηματοδοτούσε σε αρκετές περιπτώσεις μια σιωπηρή, δίχως συμπτώματα νόσηση των αγγείων.

Το κάπνισμα έχει σχετισθεί σε πολλές μελέτες με την στυτική δυσλειτουργία, με τους καπνιστές να διατρέχουν 50% υψηλότερο κίνδυνο αποκτήσεως στύσης σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Ωστόσο, ο μηχανισμός πίσω από αυτή την συσχέτιση δεν ήταν έως τώρα γνωστός, αν και είχαν προταθεί διάφορες θεωρίες – μεταξύ αυτών ότι το κάπνισμα εμποδίζει τη ροή αίματος στο πέος, ότι επεμβαίνει στην δραστηριότητα του νιτρικού οξειδίου η οποία είναι απαραίτητη για τη στύση ή ότι οδηγεί σε αρτηριοσκλήρυνση (στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών) που επίσης είναι γνωστό ότι σχετίζεται με την στυτική δυσλειτουργία.

Για να διερευνήσουν τι απ’ όλα συμβαίνει, οι επιστήμονες μελέτησαν 1.368 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν δύο φορές σε διάστημα μιας δεκαετίας (την περίοδο 1994-2004) ένα ειδικό ερωτηματολόγιο.

Όπως έγραψαν στην επιθεώρηση «Ουρολογία», όσοι άνδρες ήσαν καπνιστές το 1994 και ανέπτυξαν αγγειακή νόσο αργότερα, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσεως στη διάρκεια της μελέτης σε σύγκριση με όσους δεν ήσαν καπνιστές κατά την έναρξη της μελέτης.

Εντούτοις, οι καπνιστές οι οποίοι δεν ανέπτυξαν αγγειακή νόσο δεν διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Επιπλέον, οι άνδρες που ήδη από το 1994 έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία και ήσαν πρώην καπνιστές, είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αγγειακή νόσο στην πορεία της μελέτης, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους οι οποίοι ουδέποτε είχαν καπνίσει και δεν έπασχαν από στυτική δυσλειτουργία κατά την έναρξη της μελέτης.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλεί στυτική δυσλειτουργία, προκαλώντας αγγειακή νόσο», τόνισαν οι ερευνητές. «Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ενδεχόμενος προάγγελος σιωπηρής αγγειοπάθειας σε καπνιστές χωρίς κλινικές ενδείξεις αγγειακής νόσου».

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι εάν οι άνδρες δεν επιθυμούν να αποκτήσουν προβλήματα στύσεως στη μέση ηλικία, καλό είναι να αποφεύγουν το τσιγάρο.


[size=200]Κάντε σεξ, όχι τσιγάρο[/size]

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
(No subject)
« Reply #1 on: February 22, 2009, 12:51:46 PM »
Έχω δει σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC ότι η στυτική δυσλειτουργία θεωρείται πλέον επισήμως ως ένα σημάδι που προαναγγέλει καρδιοπάθεια. Μάλιστα ένας καρδιολόγος το είχε πει πιο συγκεκριμένα ότι "από τη στιγμή που θα υπάρχει οργανικό πρόβλημα στύσης μέχρι την καρδιοπάθεια μεσολαβούν περίπου 3 χρόνια!

Για όσους μεσήλικες πάσχουν από το πρόβλημα συνίσταται η κατανάλωση σκόρδου, η βελτίωση της διατροφής γενικότερα, η άσκηση και φυσικά πάνω απ' όλα η διακοπή του καπνίσματος.

Να διευκρινίσουμε βέβαια εδώ ότι μιλάμε καθαρά για την καθαρά σωματικής αιτιολογίας αδυναμία στύσης και όχι για την παροδική αδυναμία που οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!