Author Topic: Ημερολόγιο Andreas_W. Σταθμός αφετηρίας 125 κιλά. Στόχος 90 κιλά.  (Read 10854 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Γεια χαρά σε όλους!

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο warrior diet του Ori Homfekler που αναφέρει ο Θανάσης στο βιβλίο του είχα κάνει μια επιτυχημένη προσπάθεια παλαιότερα και είχα χάσει πολλά κιλά.
Δυστυχώς λόγο διαφόρων συνθηκών αργά* ξαναπήρα τα περισσότερα από αυτά. Διάβασα και άλλα βιβλία "ψαγμένα" να το πω μιας και δεν συμπίπτουν με αρχές διαιτολογίας που υπάρχουν ή διατροφές που προτείνει η πλειοψηφία των διαιτολόγων και οπλίστηκα με αρκετές γνώσεις...επαναπαυόμουν όμως μέχρι να βγάλει και το βιβλίο ο Θανάσης για να δω κάτι που ίσως δεν ήξερα και όσο να'ναι άλλο να διαβάζεις στα αγγλικά ψιλοσύνθετα το πως δουλεύει η ινσουλίνη για παράδειγμα και άλλο στα ελληνικά με έναν τρόπο από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο και επιστημονικό.

Επειδή έχω εφαρμόσει πανπολλές φορές τη μέθοδο της διαλειμματικής νηστείας όποτε ήθελα να ξεκινήσω διατροφή (όμως μετά από 1-2 βδομάδες σταματούσα για διάφορους λόγους) και έχω συνηθίσει έπιασα βαριά δουλειά κατευθείαν τέλος Απρίλη στα 125 κιλά.
Τι εννοώ βαριά δουλειά;
Καταρχήν μαχαίρι αλεύρι+ζάχαρη. Το κυρίως γεύμα το κάνω 7-8 το απόγευμα ενώ μέσα στην υπόλοιπη μέρα έχω καταναλώσει λεμόνι με νερό, ίσως καφέ, χυμό λαχανικών (καρότο-τζίντζερ-αγγούρι-παντζάρι) (όχι όλα τα λαχανικά και όχι κάθε μέρα λόγο χρόνου), μισή με μια χούφτα αμύγδαλα (τα προτιμώ), και ένα αυγό ή λίγο τυρί ή ένα γιαούρτι ψιλο-υπερβολικό** αν έχω κάνει έντονη άσκηση (κυρίως αερόβια) πριν. Το βράδυ τρώω με την σειρά σαλάτα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακα. Επίσης κάνω 5 μέρες low carb την εβδομάδα. Να πω πως γυμνάζομαι και κάθε μέρα σχεδόν σε νορμαλ ρυθμούς, όχι εξαντλητικά.
Να αναφέρω πως το απόγευμα 7-8 που κάνω το γεύμα μου καταναλώνω μεγάλες ποσότητες λίπους (ειδικά αν είμαι στις low carb μέρες) και γενικά μεγάλη ποσότητα φαγητού (και λογικά θερμιδών 2000-3000+), τρώω τόσο φαγητό που σχεδόν με κάνει να νιώθω ότι 1ον δεν κάνω δίαιτα και 2ον δεν θα χάσω ποτέ κιλά χεχεχε.

1 μήνα μετά, τέλος Μαΐου ζυγίζω 116 κιλά (έχασα 9 κιλά***) και συνεχίζω.
Θα ξαναενημερώσω με κιλά και ίσως κάποιο σχόλιο τέλος Ιούνη.

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που με βοήθησε το βιβλίο του Θανάση είναι το ότι συχνά τονίζει πως αν μια μέρα ξεφύγουμε σε κάτι ή στην επιλογή προϊόντος ή ή ή... να μην τα παρατήσουμε.
Εγώ συνήθως τα παρατούσα μιας και τα ήθελα όλα στην εντέλεια, αλλά ζωή είναι, όχι καινούργιο αυτοκίνητο :P
Αυτό το μήνα για παράδειγμα μετά από 1 βράδυ πολλών ποτών κατέληξα να φάω 1μιση βρώμικο και την επόμενη μέρα 2 αραβικές πίτες (με δικά μου υλικά) επειδή εκεί που θα βρισκόμουν δεν μπορούσα να φάω κάτι άλλο. Παρόλα αυτά συνέχισα κανονικά και ιδού τα αποτελέσματα. Προφανώς δεν θα γίνεται κάθε βράδυ αυτό αλλά 1 φορά το μήνα ίσως λόγο και ηλικίας :P.
Επίσης να πω πως αυτό το μήνα έκανα 2-3 φορές ημέρα αφθονίας, δλδ έφαγα και το μεσημέρι και το βράδυ μπόλικο φαΐ. Δεν κατανάλωσα βέβαια καθόλου ζάχαρη μιας και την θεωρώ άχρηστη για το σώμα.

Σε όποιον νέο ή και παλιό 1-2 μήνες διαβάζει το ποστ μου θα θελα να του πω να ακολουθήσει ακριβώς ότι διαδικασία αναφέρει ο Θανάσης στο βιβλίο του και όχι τις υπερβολές που κάνω εγώ γιατί έχουν επιπτώσεις****.
Το σώμα μας χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής αναλόγως και τον οργανισμό γιατί εκτός του ότι κάνουμε μια ψιλο-ελαφριά προς κανονική διαλειμματική νηστεία, τον μετατρέπουμε και από υδατανθρακοκίνητο σε λιποκίνητο. (εντάξει εγώ είμαι 25 χρονών και έχω συνηθίσει όπως είπα να είμαι έως και τελείως νηστικός από την στιγμή που θα τελειώσω το βράδυ το φαΐ μέχρι την επόμενη ημέρα στις 7-8 που θα φάω, χωρίς να πεινάω κιόλας).



*το αργά έχει σημασία. Όταν έσπασα τη διατροφή (φανταστείτε παρόμοια με την SD) για 6 μήνες έτρωγα ανα δύο μέρες είτε γλυκό, είτε βρώμικο-σουβλάκια-πίτσες + το μεγάλο γεύμα και δεν έβαλα γραμμάριο όλο αυτό το διάστημα....εγώ! που αν μια βδομάδα έτρωγα γενικά στη ζωή μου λίγο παραπάνω έβαζα 2 κιλά για πλάκα.
Συνεπώς το ότι με αυτή τη διατροφή το σώμα αποτοξινώνεται και χάνει λίπος και σαν να γίνεται πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κακουχίες είναι φανερό.

**υπερβολικό εννοώ πως θα ρίξω μέσα καρύδια, μαύρες σταφίδες, μέλι (+κανέλα +κουρκουμά), ναι οκ υγιεινό όμως πολύ υδατάνθρακας πριν το μεγάλο γεύμα με συνέπεια μάλλον θα ψιλοκάνει πάρτυ η ινσουλίνη μου. Θα ταν πιο "πρέπον" να μην έβαζα το μέλι και τις σταφίδες αλλά εκτός του ότι μαρέσει η γεύση, νιώθω ότι τα έχω ανάγκη και επιπλέον το αποτέλεσμα με αντάμειψε.

***9 κιλά μπορεί να δει κάποιος και να πει ότι είναι πολλά. Δεν είναι όμως, υπό τις συνθήκες των πόσων κιλών ξεκίνησα και το τι επίπεδο διατροφής κάνω (εννοείται τρώω όσο πιο καθαρά μπορώ) είναι ψιλοαναμενόμενο για εμένα βάση τις εμπειρίας μου.
Όταν είχα χάσει παλαιότερα τα πολλά κιλά που αναφέρω, είχα χάσει 15 κιλά μέσα σε ένα μήνα με μηδέν άθληση. Αυτό έγινε επειδή λανθασμένα έκανα 7/7 low carb και έκανα την απόλυτη διαλειμματική νηστεία χωρίς παρέκκλιση χιλιοστού. Ούτε μισό γραμμάριο μέλι δεν είχα καταναλώσει στην κυριολεξία.

****οι επιπτώσεις είναι αίσθηση αδυναμίας, σκοτοδίνες και διάφορες άλλες παρενέργειες που τις είχα ζήσει παλαιότερα με τις 7/7 low carb που αναφέρω...ο λόγος ήταν ότι είχα ξεκινήσει διατροφή όμως δεν είχα ολοκληρώσει το βιβλίο και σε κάποιο σημείο που έφτασα έλεγε "μην εξαλείψετε τελείως από την διατροφή σας τους υδατάνθρακες διότι μπορεί να παρουσιάσετε κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα" και πρόσεξα πως είχα σχεδόν όλα τα συμπτώματα!
Πέρα από αυτή την λανθασμένη επαναλαμβάνω ακραιότητα εν άγνοια μου που έκανα, το να πιέσετε τον εαυτό σας να μειώσετε κι άλλο τους υδατάνθρακες ή να μεγαλώσετε την περίοδο της νηστείας ή ή ή... ώστε να χάσετε πιο γρήγορα κιλά δεν θα σας κάνει καλό. Όπως είπα προτείνω να πάρετε το χρόνο σας και σιγά σιγά θα φτάσετε από μόνοι σας σε αυτό το σημείο.
Εγώ προσωπικά αν νιώσω αδυναμία ξέρω τι να φάω και πως να το χειριστώ ώστε να επανέλθω, αν δεν ήξερα ή δεν με γέμιζε αυτό που κάνω (που με γεμίζει περισσότερο γιατί ξέρω πόσο καλό κάνω στο σώμα μου) τότε θα τα παρατούσα γιατί θα ταν και ψυχικά κουραστικό.

Προσοχή λοιπόν, με μέτρο όπως τα λέει ο Θανάσης και επανέρχομαι τέλος Ιούνη!
Καλή συνέχεια σε όλους!



Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Γεια σου Ανδρέα!

η δημοσίευσή σου μεγάλη, αλλά αξίζει να διαβαστεί απ' όλους γιατί είσαι προχωρημένος στη διατροφή και ειδικότερα στη διαλειμματική νηστεία, που είναι κάπως δύσκολο αντικείμενο, διότι δεν απαιτεί μόνο γνώση πώς να την εφαρμόσεις, αλλά και προσωπική εμπειρία και δοκιμή, ώστε να καταλήξει ο καθένας στη δική του εκδοχή. Ο Όρι Χοφμέκλερ πράγματι είναι ένας από τους αγαπημένους μου "γκουρού" στο θέμα της δ. νηστείας..

Θαυμάζω το πείσμα σου στην τήρηση των διατροφικών κανόνων. Πράγματι θα μπορούσες να πετύχεις παρόμοια αποτελέσματα αν άπλωνες την προσπάθεια σε λίγο περισσότερο χρόνο και έβαζες κάποια διαλείμματα ανάμεσα.

Είναι σημαντικό, διατηρώντας το πείσμα σου και τη συνέπεια στην τήρηση των κανόνων, να εγκαταλείψεις την προσκόληση στο "τέλειο". Επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν, χρησιμοποιώ τον όρο "ανταρτοπόλεμο" για να περιγράψω με συντομία το εξής σκεπτικο:

Ως "τακτικό στρατό" εννοώ τις αποφάσεις μου (για ευεξία, άσκηση υγεία), το βασικό προγραμματισμό και την άψογη εφαρμογή του. Ως "εχθρό" εννοώ τις καταχρήσεις, την ασυνέπεια στην άσκηση, το πάχος...

Όταν ο τακτικός στρατός δεν τα καταφέρνει, τότε κάνω "αντάρτικο" που επιφέρει εξίσου σημαντική ζημιά στον εχθρό. Δηλαδή ας πούμε δεν έχω καμία διάθεση για γυμναστήριο κ βαριά προπόνηση. Αντί να απογοητευτώ κάνω λίγο περπάτημα ή λίγο στατικό ποδήλατο στο σπίτι, κι έτσι δεν παραμένω εντελώς αγύμναστος ή απογοητευμένος, όπως παλιά που ήμουν πιο τελειομανής. Όταν ξεφύγω πχ και φάω καμία πίτσα ή πιτόγυρο (κάνω αμαρτίες διότι δε με ενδιαφέρει κ το αδυνάτισμα), μπορεί να το "σώσω" μερικώς τρώγοντας και αρκετή σαλάτα, ή βγάζοντας (με μια σκέψη της στιγμής) την πίτα από ένα από τα 3 πιτόγυρα πχ..

Θα μπορούσα να δώσω πολλά παραδείγματα τέτοιου "ανταρτοπολέμου", που από μόνος του βέβαια δεν κερδίζει τον πόλεμο, αλλά βοηθά καίρια το "τακτικό στράτευμα"... (εντάξει, πολύ φαντασία..  :P  :-x)

Με κάτι τέτοιες μικρές ενέργειες περισώνω πολλά, χωρίς να στερούμαι τίποτα. Προσπαθώ για το τέλειο, αλλά όταν ξεφύγω, περιορίζω τις απώλειες, και αν.. πέσω προσπαθώ να ξανασηκωθώ γρήγορα. Οι "ημέρες αφθονίας" βέβαια έχουν δώσει άλλο ρυθμό στη ζωή μου, και δεν χρειάζομαι πλέον συχνά ο ανταρτοπόλεμος...

Θα χαρώ πολύ αν βοηθάς πού και πού όταν έχεις χρόνο και τα άλλα μέλη με τις εμπειρίες σου (είδα ότι ήδη έγραψες σε άλλον, θα το διαβάσω αργότερα γιατί πάω να φτιάξω φακές! Είμαι σε νηστεία από το πρωί σήμερα, αν και Κυριακή)

Το σώμα σου το ξέρεις, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα για σένα, εύχομαι υπομονή και επιμονή λοιπόν μέχρι να φτάσεις εκεί που θέλεις!

 :victory:
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!
   

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Τέλος Ιούνη λοιπόν, θα σας απογοητεύσω...

Το 1ο 15ημέρο του μήνα αυτού έχασα 3 κιλά, λιγότερα από όσο θα πρεπε για μένα, μάλλον γιατί ψιλοκορόιδευα τον εαυτό μου με το γιαούρτι που έβαζα μέσα πολλές σταφίδες και πολύ μέλι... εντάξει είπαμε να φτιάξουμε το γλυκό μας ένστικτο και το έριξα στο μέλι το 2ο μήνα μου φαίνεται...

Το 2ο 15ήμερο είχα εξεταστική, ήμουν από πολύ πρωί ως πολύ βράδυ καθισμένος σε μια καρέκλα και διάβαζα...δεν άντεξα και τα χάλασα όλα, όχι όπως έτρωγα προ sd, αλλά άσχημα.

Το αποτέλεσμα είναι να ζυγίζω 115 κιλά αυτή τη στιγμή.

Κυρίως με πειράζει που έκατσαν έτσι τα πράγματα τώρα και πάνω που στο 2μηνο θα έφτανα στο σημείο που θα ζητούσε ο οργανισμός μου μόνο καθαρές τροφές, δεν θα είχα λαχτάρα για άλλες κτλ, τώρα πάλι από την αρχή αυτή η ιστορία, αλλά υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι το Σεπτέμβρη αρχές-μέση-τέλος δεν ξέρω η ζυγαριά θα δείχνει διψήφιο αριθμό!

Τα ξαναλέμε τέλη Ιούλη!

Offline g

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 17
Andreas_W τα 3 κιλά το 1ο δεκαπενθήμερο δεν είναι καθόλου λίγα. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές τα στάνταρτς που βάζουμε καθορίζουν την απογοήτευσή μας και την τελική επιτυχία.

ΚΑλή συνέχεια

Γιάννης

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Andreas_W τα 3 κιλά το 1ο δεκαπενθήμερο δεν είναι καθόλου λίγα. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές τα στάνταρτς που βάζουμε καθορίζουν την απογοήτευσή μας και την τελική επιτυχία.

ΚΑλή συνέχεια

Γιάννης

Καλησπέρα Γιάννη,

γενικά τα 3 κιλά σε 15 μέρες δεν είναι λίγα όμως δεδομένου των κιλών που βρίσκομαι και την παλαιότερη εμπειρία μου με την sd συν ότι έτρωγα ένα δυνατό γεύμα υδατάνθρακα πριν το κυρίως γεύμα τα καθιστά για μένα λίγα.

Συνεχίζω κανονικά προς το παρόν και θα προσπαθήσω να μην ξαναξεφύγω για τόσο πολύ καιρό.

Μια συμβουλή προς όλους: αν για κάποιο λόγο ξεφύγετε, όσο πιο γρήγορα μπορείτε να επιστρέψετε τόσο καλύτερα... Κατανάλωνα ζάχαρη αρκετή και αλεύρι και το γύρισμα στην sd μου έχει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην αρχή, και χωρίς να πεινάω αλλά καθαρά "εθιστικά".

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Βλέπω είχα δώσει πολλές υποσχέσεις...όμως δεν τις τήρησα.

Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν πήρα μερικά κιλά, έφτασα 123 νομίζω...έτρωγα πολύ σαβούρα.

Πάει περίπου 1 μήνας τώρα που ξαναξεκίνησα τη διατροφή, η αρχή δύσκολη, τώρα κυλάει στο αυτόματο.

Ζυγίζω 116 κιλά, γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά, βοηθάει αρκετά στο πρόγραμμα ένα πρωινό τρεξιματάκι 2-2,5χλμ που κάνω.

Έχω βάλει σαν 1ο στόχο τα 105 κιλά και μετά βλέπουμε τον τελικό.

Θα ξαναγράψω Ιούλη να σας πω τα νέα μου! Καλή συνέχεια.

Offline g

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 5
  • -Receive: 17
Γεια σου Ανδρέα,

Μια παρατήρηση/συμβουλή:
Φρόντισε να έχεις αντικαταστάτες των γλυκών που έτρωγες πριν, αλλά τα νέα γλυκά να είναι μόνο με μέλι. Εγώ τρώω πολλά αποξηραμενα φρούτα, σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, σύκα, βερύκκοκα, παστέλι που το κάνω εγώ με μπόλικους ξηρούς καρπούς και μέλι μόνο.
Επίσης η γυναίκα μου κάνει πολύ συχνά κουλουράκια με βρώμη και σπόρους (λιναρόσπορο, σουσάμι, chia, klp) που αντικαθιστούν κάποιες φορές την όρεξη για ψωμί και επίσης διάφορες "μερέντες" σπιτικές είτε με κακάο είτε με σοκολάτα οι οποίες είναι κλάσεις ανώτερες απο του εμπορίου.
Τελευταίο καταφύγιο είναι η κατασκευή κεικ και κουλουριών με αλεύρια χωρίς γλουτένη.
Βρες κι άλλες συμβατές με την SD συνταγές, θέλει ψάξιμο αλλα΄υπάρχουν πολλές στο internet.

χαιρετώ, καλή συνέχεια
Γιάννης

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Σωστός, με πιάνει μερικές φορές και το μόνο γλυκό που τρώω είναι μέλι. Φτιάχνω και εγώ παστελάκια... είναι πολύ καλή λύση!

Όσο για το αλεύρι δεν το ακουμπάω καθόλου, θέλω να το αποφεύγω.

Offline Andreas_W

  • Hero Member
  • Σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 10
  • Gender: Male
Πάλι τα ίδια, κάτι τραυματισμοί κάτι το να κάτι τάλλο με πήγαν πίσω και τα παράτησα... είχα φτάσει 111 τον αύγουστο και πήρα τον ανήφορο...126 αρχές γενάρη.

Ξεκίνησα προσπάθεια 2 μήνες τώρα και είμαι στα 115 σήμερα.
Κάνω ότι έκανα πάντα αλλά αυτή τη φορά ζάχαρη, μέλι, φρούτα, αλεύρι, αλκοολ δεν τα έχω ακουμπήσει και θα ξεκινήσω να ακουμπάω μέλι και φρούτα μετά τον 3ο μήνα.
Θέλω να επαναρυθμίσω το "μεταβολισμό" μου και να φτιάξω το όλο σύστημα και νιώθω πως χρειάζεται τόσο καιρό.

Είναι καλή η αποτοξίνωση από αυτές τις τροφές για τουλάχιστον 1 μήνα. Είναι δύσκολος αυτός ο μήνας αλλά κάνει δουλειά, και πέρα αυτού σε συνηθίζει στο να μην ζητάς τον γρήγορα απορροφήσιμο υδατάνθρακα δλδ τα γλυκά, τυροπιτοειδή ακόμα και μέλι.

Τώρα πλέον έχω βγάλει και τις πατάτες και το ρύζι από την διατροφή μου (μετά τον 1,5+ μήνα το έκανα που είμαι άνετος), και τα αντικατέστησα με μπρόκολο και κουνουπίδι.
Γαλακτοκομικό τρώω φουλ, μερικές φορές νιώθω πως θα κολλήσω αλλά δεν μπορώ να τα κόψω ακόμα. Εάν κολλήσω και μπορώ εκείνη την στιγμή θα τα κόψω και αυτά για ένα διάστημα 1-2 εβδομάδων και θα τα επανεντάσσω σιγά σιγά μέτα και πιο προσεκτικά (πχ όχι αγελαδινά αλλά μόνο αιγοπρόβεια). Αλλά θα γίνει στην ώρα του και όταν είναι κάτι εύκολο για μένα, αυτό είναι το βασικό.

Θανάση σου έχω μια δύσκολη απορία... Αυτό το πάνω κάτω στα κιλά και όχι μόνο εκεί αλλά κυρίως το ρύθμισμα ξερύθμισμα του συστήματος του 'μεταβολισμού' μπορεί να ρθει μια μέρα που να 'χαλασει' να βγάλει μια 'βλαβη' ή απλά θα μειώνεται η αποτελεσματικότητα του; Γιατί το έχω κάνει πολλές φορές και βλέπω διαφορές στην 7η πχ από την 1η και από την 4η....

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Καλημέρα Αντρέα,

Έχω την εντύπωση ότι το "πάνω - κάτω" στα κιλά είναι καλύτερο από το "διαρκές πάνω". Δηλαδή ένα σώμα που ζει ανθυγιεινά και αυτό διακόπτεται από περιόδους με άσκηση και καλή διατροφή, είναι καλύτερο από ένα σώμα που ζει μόνιμα με κακό τρόπο.

Βλέπω κάνεις πράγματα αρκετά ασκητικά, που άλλος θα είχε γίνει πετσί και κόκκαλο ή θα υπέφερε κάνοντάς τα, εσύ όμως τα κάνεις με κάποια ευκολία, αλλά τα κιλά παραμένουν ψηλά. Μάλλον είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, γονιδίων... Ένα ακόμα που θα δοκίμαζα κάποια στιγμή θα ήταν να κόψω το τυρί. Σε κάποιους (λίγους) ανθρώπους έχει παρατηρηθεί ότι το τυρί σταματά τη λιποδιάσπαση. Ίσως κάποια στιγμή το αντικαθιστούσες από πρόβειο γιαούρτι ή κεφίρ. Σε μία τέτοια δοκιμή θα έκαβα και το γάλα κάθε είδους. Μόνο λίγο γιαούρτι ή κεφίρ κι αυτό όχι απαραίτητα. Θα μπορούσες να το δεις για έναν μήνα και να βγάλεις συμπεράσματα.

Πάντως μην το φοβάσαι το σκαμπανέβασμα στα κιλά και στις συνήθειές σου. Σίγουρα θα ήταν καλή η συνέπεια και η σταθερότητα σε ένα καλό τρόπο διατροφής που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι εντελός στερημένος από υδατάνθρακες, αλλά και οι αλλαγές είναι καλύτερες από έναν μόνιμα κακό τρόπο διατροφής.
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!