Skeftomai.gr - Community

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ => Αναμετάδοση ειδήσεων υγείας -- => Topic started by: Θανάσης Αποστόλου on April 06, 2014, 08:10:25 PM

Title: To ωμό κρεμμύδι αυξάνει τεστοστερόνη και εκτοξεύει τη λίμπιντο! - νέα έρευνα
Post by: Θανάσης Αποστόλου on April 06, 2014, 08:10:25 PM
(http://4.bp.blogspot.com/-WDwOz0Mp8cA/TcRHYua4viI/AAAAAAAABCg/IVJPyrZRRsk/s1600/onion.jpg)

To ωμό κρεμμύδι αυξάνει τεστοστερόνη και εκτοξεύει τη λίμπιντο!

Έρευνα σε αρσενικά ποντίκια από το πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιορδανίας επιβεβαιώνουν παλαιότερες έρευνες που έδειχναν ότι το ωμό κρεμμύδι αυξάνει τις ερωτικές επιδόσεις σε πειραματόζωα.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές χορήγησαν 1 ml τη μέρα επί 20 ημέρες σε ποντίκια (0,64 ml ανά κιλό σωμ. βάρους η αντίστοιχη δόση σε άνθρωπο), ενώ σε άλλη ομάδα χορήγησαν 2 ml ημερησίως. Ταυτόχρονα σε κάποια από αυτά χορηγούνταν ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο, που είναι γνωστό ότι μειώνει δραστικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στα ποντίκια.

Η έρευνα κατέδειξε ότι τα ζώα είχαν όχι μόνο αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά και αυξημένη λίμπιντο και σεξουαλική δραστηριότητα όταν τοποθετούνταν σε κλουβιά με θηλυκά.

Αναμένονται και πειράματα σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν αν θα έχει και σε αυτούς παρόμοια δράση. Μέχρι όμως να έρθουν οι τελικές επιβεβαιώσεις δεν είναι κακή ιδέα να συνοδεύουμε τα γεύματά μας με αυτό το και για άλλους λόγους σπουδαίο λαχανικό..

Εξωτερικές πηγές:
Onion juice: helps boost rats' testosterone, has pro-sexual effect (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24302558)

Εδώ (http://www.ergo-log.com/onionjuice.html) η παλαιότερη Ιρανική έρευνα