Author Topic: Όταν κάποιος χάνει κιλά, που πάει το λίπος?  (Read 5445 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vavas

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 14
  • -Receive: 6
  • Gender: Male
Παρά την παγκόσμια εμμονή με τις δίαιτες και τη γυμναστική, πολλοί επαγγελματίες της υγείας δεν μπορούν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση "που πάει το σωματικό λίπος όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος", δείχνει μια μελέτη της Σχολής Βιοτεχνολογίας και Βιομοριακών Επιστημών, UNSW Australia.

Η πιο συχνή εσφαλμένη αντίληψη μεταξύ γιατρών, διαιτολόγων και προσωπικών εκπαιδευτών, είναι ότι η μάζα που φεύγει από το σώμα, μετατρέπεται σε ενέργεια ή θερμότητα.




Quote from: Andrew John Brown
Λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία αύξηση των υπέρβαρων, τα ποσοστά παχυσαρκίας και το έντονο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό, υπάρχει εκπληκτική άγνοια και ένα γενικότερο μπέρδεμα, σχετικά με την μεταβολική διαδικασία της απώλειας βάρους, μεταξύ του γενικού κοινού όσο και των επαγγελματιών υγείας!
αναφέρει ο καθηγητής Άντριου Μπράουν, επικεφαλής της Σχολής Βιοτεχνολογίας και Βιομοριακών Επιστημών, UNSW Australia.



Quote from: Ruben Meerman
Η σωστή απάντηση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μάζας εκπνέεται ως διοξείδιο του άνθρακα. Γίνεται δηλαδή αέρας κοπανιστός!
λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ruben Meerman, φυσικός και παρουσιαστής επιστημονικών προγραμμάτων στην Αυστραλιανή Τηλεόραση.



Στην εργασία τους, που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal, οι συγγραφείς εξηγούν ότι η απώλεια 10 κιλών λίπους, απαιτεί εισπνοή 29 κιλών οξυγόνου, ενώ η μεταβολική αυτή διαδικασία παράγει 28 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και 11 κιλά νερό.

Η ανωτέρω εργασία είναι στα αγγλικά, ενώ περιέχει και video μικρής διάρκειας, που δείχνει με παραστατικό τρόπο τα συμπεράσματα τους.