Recent Posts

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Λοιπόν, πήρα τη συσκευή από τη Σουηδία παιδιά και προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Συν ότι καθάρισα από την μυρωδιά πάω καλά με το κόψιμο του τσιγάρου. :victory:  . Αυτό από ότι είδα το χρησιμοποιούν πολύ στο εξωτερικό που έχουν θέματα με μυρωδιές από υγρασίες και γενικά από δυσάρεστες οσμές.
42
Αγόρασα από ebay ένα σπρέι για τη μύτη . Ο πωλητής είναι Αμερική . Η συνολική αξία μαζί με τα μεταφορικά και την προπληρωμή vat taxes είναι 20.39 $. Μου ήρθε σήμερα μύνημα στο κινητό ότι για τον εκτελωνισμο του δέματος χρειάζεται υπευθυνη δηλωση-εγκριση εοφ και να τους το στείλω με email στο γετα..ξέρετε ποια υπεύθυνη δήλωση είναι αυτή και τι θα μου ζητήσουν να πληρώσω ?
43
Θα ηθελα να μου προμηθευσει οποιος μπορει και θελει σπορους.Μενω θεσσαλονικη. :)
44
Με πόνο ψυχής έσβησα την δημοσίευση για το παλιό δίκτυο ανταλλαγής κεφίρ, το οποίο είχε ενδιαφέρουσα κουβέντα, και από το οποίο αρκετός κόσμος βρήκε επιτέλους κεφίρ. Το ξαναφτιάχνω απ' την αρχή, για να έχει φρέσκιες πληροφορίες από καινούργια άτομα που μπορούν να δώσουν κεφίρ. Ανά κάποια χρόνια οφείλω να σβήνω τη δημοσίευση για να ανανεώνονται οι πληροφορίες.

Μετά τους κανόνες (για δότες και για λήπτες). Γράψτε σε σχόλιο το μικρό σας όνομα και τον νομό / πόλη στην οποία μπορείτε να στείλετε κεφίρ. Το ίδιο κι όσοι ζητάτε κεφίρ.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ

1) Όποιος στείλει κεφίρ, θα πρέπει να το στείλει σε μικρό γυάλινο βάζο, καλά κλεισμένο με φρέσκο γάλα μέσα, το οποίο πριν το στείλει θα πρέπει να το έχει ψύξει στο ψυγείο ή για λίγη ώρα και στην κατάψυξη, ώστε να κερδηθεί χρόνος στην αποστολή και να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο ότι δε θα χαλάσει.
2) Στείλτε ταχυδρομικά στον ίδιο ή σε γειτονικό νομό, μην στέλνετε σε πολύ απομακρυσμένους προορισμούς.
3) Σε κάθε περίπτωση εσείς αποφασίζετε αν θα κάνετε τον κόπο να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο που ενδιαφέρεται για κεφίρ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε μπορείτε ή δε θέλετε να στείλετε, μπορείτε να αρνηθείτε. Το ότι βάλατε το όνομά σας εδώ, δε σας δεσμεύει σε τίποτα.
4) Προτείνω ως τρόπο επικοινωνίας να χρησιμοποιείτε τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ή το email σας. Στις προσωπικές σας επικοινωνίες μπορείτε να ανταλλάξετε και τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ. Σε δημόσια θέα πάντως πρέπει να βρίσκεται μόνο ο νομός και η πόλη σας, άντε κι ένα μικρο όνομα. Όχι άλλα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία σας.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΒΕΙ

1) Ζητάτε ευγενικά από αυτούς που μπορούν να σας δώσουν. ΜΗΝ ζητάτε από άτομα που είναι σε απομακρυσμένες πόλεις, το πολύ πρέπει να είναι σε γειτονικό νομό. Μην επιμένετε με μηνύματα, αν δε μπορούν ή δε θέλουν να σας στείλουν.
2) Προσφερθείτε να τους βάλετε τουλάχιστον ένα πεντάευρω στον λογαριασμό τους στην τράπεζα ή σε paypal (αν το δεχθούν), ώστε να σας χαρίσουν μόνο τον χρόνο και τον κόπο τους, και όχι να χρεωθούν κιόλας (σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής αυτό).
3) Το σημαντικότερο: Όποιος λάβει, θα πρέπει μετά από λίγο καιρό να ΔΩΣΕΙ κι αυτός. Όταν λοιπόν "αβγατίσει" το κεφίρ σας, ελάτε πάλι εδώ και δηλώστε την πόλη και τον νομό στον οποίο μπορείτε να στείλετε κεφίρ (με συνάντηση ή ταχυδρομικώς).
4) Η συναλλαγή γίνεται με δική σας ευθύνη, το ίδιο και ο έλεγχος της ποιότητας του προϊόντος που θα παραλάβετε.

Κάνω την αρχή, ενημερώνοντάς σας ότι για όποιον μένει Λιβαδειά ή νομό Βοιωτίας μπορώ να του δώσω από το δικό μου κεφίρ (μάλλον μόνο ταχυδρομικώς).
45
Όχι Νίκο, δεν τη γνωρίζω τη συσκευή, ούτε την αποτελεσματικότητά της στο ξεμύρισμα... Αν την χρησιμοποιήσεις ενημέρωσέ μας.
46
Έχω αερίσει αρκετές φορές όμως δεν έχει φύγει εντελώς και με ενοχλεί αρκετά τώρα που προσπαθώ να το κόψω. Έχει ποτίσει παντού και λέω να χρησιμοποιήσω μια συσκευή όζοντος κάτι σαν αυτό Έχω ακούσει ότι οι συσκευές όζοντος είναι αποτελεσματικές με τις μυρωδιές ειδικά του τσιγάρου. Γνωρίζεις κάτι σχετικά με αυτό;
47
Εγώ πάντα κάπνιζα με ανοικτό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα γιατί δεν άντεχα αυτήν την μπίχλα και τη μυρωδιά να μένει πάνω σε όλα.

Όμως απ' ό,τι ξέρω ακόμα και ο χώρος με την πιο μόνιμη μυρωδιά τσιγάρου, ξεμυρίζει εύκολα μετά από μερικές μέρες αερισμού. Όσα για τα ρούχα και τις μοκέτες, εκεί φεύγει μόνιμα με ένα πλύσιμο. :)
48
Καλησπέρα σας  :) !! Αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα πριν ''κόψει'' αυτό εμένα και δεν αντέχω αυτή τη στιγμή ούτε να το μυρίζω. Έχετε κάποια ιδέα πώς να απαλλαχτώ από την μυρωδιά που έχει ποτίσει παντού σε σπίτι και αυτοκίνητο; Κάπου διάβασα ότι είναι αποτελεσματικές οι γεννήτριες καθαρισμού με όζον και έχω ακούσει ότι το χρησιμοποιούν πολλοί, έχει κάποιος γνώμη για αυτό;
49
Συνεχίζουμε στο θέμα της χλωρίωσης.

Quote
ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ: Ευλογία και Κατάρα!

Σε παγκόσμιο επίπεδο η απολύμανση του πόσιμου νερού από το μικροβιακό φορτίο λύθηκε οριστικά και τελεσίδικα με βάση την χλωρίωση, και αυτό εξαφάνισε τις επιδημίες στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η χλωρίωση όμως, δυστυχώς, ενώ σκοτώνει τα μικρόβια, ταυτόχρονα εμπλουτίζει το νερό με τα υποπροϊόντα της, που είναι πολύ τοξικά και καρκινογόνα, και αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί παρά μόνο με ειδική κατεργασία (φιλτράρισμα) αποχλωρίωσης στο τελικό σημείο κατανάλωσης.

Η χλωρίωση είναι, λοιπόν ένα αναγκαίο στάδιο στον καθαρισμό του πόσιμου νερού, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραλειφθεί, ιδιαίτερα με την κακή κατάσταση των δικτύων ύδρευσης. Από την άλλη μεριά, η εγκατάσταση φίλτρων και συστημάτων αποχλωρίωσης στους τελικούς καταναλωτές είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, αναγκαίο μέτρο προστασίας, που δεν πρέπει να αγνοείται, από κινδύνους που θα εξηγήσουμε αναλυτικά πιο κάτω.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του συνόλου των ειδικών, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO, www.who.int/water), της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA, www.epa.gov), των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας πλήθους προηγμένων χωρών (Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, κ.ά.), του συνόλου, σχεδόν, των Ιατρικών Ενώσεων & Ιατρικών Πανεπιστημιακών Σχολών του Πλανήτη: Η χλωρίωση του Νερού και τα υποπροϊόντα της χλωρίωσης (THM’s, HAAs) και περισσότερες από 250 χλωριωμένες οργανικές ενώσεις ενοχοποιούνται για αυξημένα κρούσματα καρκινογενέσεων και βλαβών στο καρδιαγγειακό και ενδοκρινικό σύστημα και σχεδόν στο σύνολο του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι, έχουμε κρούσματα καρκίνου γαστροϊσοφαγικού, της ουροδόχου κύστεως, του παχέως εντέρου και βλάβες στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, προσβολή του Ανοσοποιητικού Συστήματος και των ενδοκρινικών λειτουργιών κλπ. Ειδικότερα, αυστηρές προειδοποιήσεις γίνονται για τις εγκύους και τα παιδιά, όπου οι κίνδυνοι είναι πολλαπλάσια μεγάλοι (EPA).

Ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει τα τοξικά παράγωγα της χλωρίωσης του νερού από δύο δρόμους:

1. ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Με το νερό που πίνουμε καθημερινά, ακόμα και στα παγάκια, στην παρασκευή τροφών, ροφημάτων, στο πλύσιμο λαχανικών, όπου παραμένουν διαλυμένα τα λιγότερο πτητικά χλωριωμένα παράγωγα, προσλαμβάνουμε σημαντικές ποσότητες τοξικών, που δρουν βιο-συσσωρευτικά και οι βλάβες εμφανίζονται χρόνια μετά.

Ταυτόχρονα, το υπολειμματικό ελεύθερο χλώριο στο νερό (η γνωστή οσμή) αντιδρά μέσα στην γαστρεντερική οδό, παράγοντας νέες οργανοχλωριωμένες τοξικές ενώσεις, που απορροφώνται άμεσα.

Η εγκατάσταση στο σπίτι μιας «Πηγής Καθαρού Κρυστάλλινου Νερού» λύνει, ταυτόχρονα, και ένα άλλο πολύ σοβαρό σύστημα υγείας, την λανθάνουσα αφυδάτωση. Οι άνθρωποι δεν πίνουν πολύ νερό, όπως χρειάζεται, κάτι που είναι, ίσως, δικαιολογημένο, γιατί το νερό της βρύσης μυρίζει χλώριο.

2. ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Το νερό του δικτύου που περιέχει ελεύθερο χλώριο και προϊόντα χλωρίωσης, κατά την διάρκεια του ντους ή του μπάνιου, αντιδρά με διάφορα οργανικά (σαπούνι, εκκρίσεις, κλπ) και παράγει τόσο πτητικά χλωροπαράγωγα THMs, χλωροφόρμιο, κ.ά., που τα εισπνέουμε, όσο και μη πτητικά υποπροϊόντα, που τα απορροφά το δέρμα, άμεσα και έντονα. Παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και με τη χλωρίωση στις κολυμβητικές δεξαμενές, όπου το ελεύθερο χλώριο αντιδρά με οργανικά παράγοντα πτητικά THMs, χλωροφόρμιο, κ.ά., καθώς και μη πτητικά τοξικά, που τα απορροφούν ή τα εισπνέουν οι κολυμβητές.

Έρευνες ειδικών, που δημοσιεύονται σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, έδειξαν ότι στο αίμα κολυμβητών σε κλειστές πισίνες, με νερό που καθαρίζεται με χλώριο, η συγκέντρωση χλωροφορμίου (πολύ τοξικό) κυμαίνεται από 100 έως 1093 ppb (ανάλογα με τον χρόνο κολύμβησης) και ο κίνδυνος σε αυτούς τους κολυμβητές για νευροτοξικές βλάβες και καρκινογενέσεις είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από εκείνους που κολυμπούσαν σε ανοικτές πισίνες. Επίσης, έδειξαν ότι ένα πεντάλεπτο ντους με χλωριωμένο νερό του δικτύου προκαλεί φόρτιση σε ρύπους στο ανθρώπινο σώμα ίσο με την κατανάλωση 12 λίτρων χλωριωμένου νερού του δικτύου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι:

Στα βρέφη και τα μικρά παιδιά ο κίνδυνος είναι μέγιστος, γιατί οι ρύποι επιδρούν στους αυξητικούς μηχανισμούς, στο νευρικό σύστημα και προκαλούν σοβαρές αιματολογικές διαταραχές, αλλά και γιατί το δέρμα των παιδιών είναι πιο απορροφητικό, λόγω ηλικίας.

Η χλωρίωση δρα καταλυτικά στην γήρανση του δέρματος, προκαλεί έντονη πρώιμη γήρανση της επιδερμίδας, η οποία αποκτά στοιχεία μονιμότητας.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν πλήρως το χλωριωμένο νερό, τόσο στο μπάνιο, όσο και στην κατανάλωση, γιατί το χλώριο και τα υποπροϊόντα της χλωρίωσης ενοχοποιούνται άμεσα για σοβαρές γενετικές βλάβες και πολλές αποβολές.

Ηλίας Παπαποστόλου MSc
http://technologianerou.blogspot.com
50
Quote
Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι το χλώριο προκαλεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε μεγάλες δόσεις. Παρά το γεγονός αυτό, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως απολυμαντικό στο πόσιμο νερό, επειδή ο κίνδυνος από τους μικροοργανισμούς (μερικές φορές θάνατος) είναι μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του χλωρίου (πρόκειται για τη θεωρία του μικρότερου κακού). Παρακάτω δίνονται δύο παραδείγματα πόλεων που δεν χλωριώνουν το πόσιμο νερό.

Το πόσιμο νερό του Μονάχου προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των Άλπεων και φτάνει στην πόλη με φυσική ροή. Είναι τόσο καλής ποιότητας (το δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη) που δεν υφίσταται καμία επεξεργασία, ούτε καν χλωρίωση. Η μέση ημερήσια κατανάλωση είναι 320.000 κ.μ. Το νερό του Βερολίνου προέρχεται από γεωτρήσεις και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Υφίσταται μόνο αερισμό και ταχεία διύλιση χωρίς την προσθήκη καμίας χημικής ουσίας, ενώ δεν υφίσταται χλωρίωση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέθοδος προστασίας των πηγών του Μονάχου. Η εταιρεία ύδρευσης της πόλης ξεκίνησε το 1992 ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας των πηγών. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους αγρότες ώστε όλες οι δραστηριότητές τους στην περιοχή να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Έχει καθοριστεί μέγιστος αριθμός ζώων ανά νοικοκυριό και δεν επιτρέπεται η χρήση τεχνητών ζωοτροφών παρά μόνο φυσική τροφή της περιοχής. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στις καλλιέργειες, παρά μόνο κοπριά από τα ζώα της περιοχής. Τα παραγόμενα οικολογικά προϊόντα διακινούνται από το συνεταιρισμό των αγροτών που μετέχουν στο πρόγραμμα. Η εταιρεία ύδρευσης ενισχύει οικονομικά τους αγρότες και τα χρήματα αυτά προέρχονται από ειδικό τέλος που επιβάλλεται στους καταναλωτές του νερού. Το μέτρο είναι σωστό, επειδή η μη προστασία των πηγών θα οδηγούσε σε ρύπανση του νερού, το οποίο στη συνέχεια για να καταστεί πόσιμο θα έπρεπε να υποστεί πολύπλοκη επεξεργασία με τη χρήση χημικών ουσιών. Έτσι οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα χρήματα και θα είχαν νερό χειρότερης ποιότητας από το σημερινό που είναι εξαιρετικό. Πρόκειται για ενδιαφέρον πρόγραμμα οικολογικής ανάπτυξης με ευρύτερες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής της περιοχής.

Στις δύο παραπάνω πόλεις δεν είναι απαραίτητη η χλωρίωση, επειδή και τα δίκτυα διανομής του νερού είναι σε άριστη κατάσταση. Στο Βερολίνο π.χ. όλα τα εξαρτήματα του δικτύου ύδρευσης ελέγχονται κάθε χρόνο και γίνεται συστηματικός έλεγχος διαρροών (χρησιμοποιούνται και ειδικές κάμερες). Η συχνότητα ελέγχου των διαρροών στους κύριους αγωγούς είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Τα παραπάνω μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα οι διαρροές του δικτύου να βρίσκονται στο 5%. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο δυνατό που μπορεί να επιτευχθεί σε δίκτυο ύδρευσης.
Συμπέρασμα. Για την απαλλαγή του πόσιμου νερού από το χλώριο απαιτούνται δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι η δημιουργία ζώνης προστασίας γύρω από την υδροληψία και ο αυστηρός έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων μέσα σ΄ αυτήν για την αποφυγή της ρύπανσης. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η διατήρηση του δικτύου ύδρευσης σε άριστη κατάσταση. Προσοχή όμως. Αν και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται απόλυτα, η χλωρίωση είναι άκρως απαραίτητη. Θα υπάρξει άραγε ανάλογο παράδειγμα στη χώρα μας, που θα εξασφαλίσει στους πολίτες νερό καλής ποιότητας και απαλλαγμένο από το χλώριο;

(Του Αστέριου Παντοκράτορα αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης)
Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10