Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1

Τέλη εκτελωνισµού από ΕΛΤΑ.

Τα τέλη που προβλέπονται στον ισχύοντα τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ είναι:
«Τέλος παρουσίασης στο Τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων»: 3 ευρώ για ταχυδρομικά δέματα (συμπεριλαμβανομένων των δεμάτων EPG) καθώς και για αντικείμενα EMS,  τα οποία προσκομίστηκαν από τα ΕΛΤΑ ΑΕ στις τελωνειακές αρχές για σχετικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχουν αντικείμενα που επισύρουν δασµοφορολογικές επιβαρύνσεις και χαρακτηρίστηκαν από τις τελωνειακές αρχές ως «τελωνειακά ελεύθερα».

«Τέλος εκτελωνισμού»: Σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

CIF (*) έως 150 €                                  15 €
CIF άνω των 150 € έως και 500 €             20 €
CIF άνω των 500 € έως και 1000 €           25 €
CIF άνω των 1000 €                               50 €

Όπου CIF είναι η στατιστική αξία του αντικειμένου όπως αναγράφεται και στη σχετική αυτοκόλλητη ετικέτα που επικολλάται στα εκτελωνισμένα ταχυδρομικά αντικείμενα και υπολογίζεται από την αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, τυχόν ασφάλιστρα, κ.λπ. Αφορά αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου και δεμάτων, από χώρες εκτός ΕΕ, που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε για αυτά τελωνειακή διασάφηση από τις τελωνειακές αρχές.

Όλη η ενημέρωση εδω:    http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0697.html
2
Θανάση,
μια διευκρίνηση:
 
Παραγγέλνουμε άνετα έως 3 συμπληρώματα με συνολικό κόστος (ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ)  ως 22  ευρώ. Τα μεταφορικά ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ    μετρά η αξία των προϊόντων επειδή ο ΦΠΑ επιβάλλεται στην αξία CIF (Cost, Insurance and Freight).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: για αντικείμενα αξίας CIF   από 22 έως 150€ επιβάλλεται  ΦΠΑ (και Τέλη εκτελωνισµού από ΕΛΤΑ)
Για αντικείμενα αξίας  CIF πάνω από 150€ επιβάλλεται και δασμός, με βάση τη δασμοφορολογική κλάση των ειδών που εισάγονται.(και Τέλη εκτελωνισµού από ΕΛΤΑ) 
3
Καλησπέρα,
Στις 8 Οκτωβρίου έκανα μια παραγγελία στο iherb, έφτασε σε 7 ημέρες Αθήνα και το παρέλαβα 1 Δεκεμβρίου. Αξίας 16.5 euro χωρίς μεταφορικά (γύρο στα 7 euro), με 2 προϊόντα. Χωρίς άλλα έξοδα.
4

καλησπέρα σας,

το είδα , μου άρεσε η ιδέα και το παραθέτω παρακάτω.

https://www.akapnos.gr/
 =thumb= =thumb=
5
Από την επιστολή που έλαβε ο topi στο www.myphone.gr:

"Ο εκτελωνισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπεύθυνη δήλωση του παραλήπτη ότι τα περιεχόμενα του αντικειμένου προορίζονται για προσωπική χρήση και ότι ο παραλήπτης αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει, εφόσον οι ποσότητες που περιέχονται δεν υπερβαίνουν τις:

3 συσκευασίες ανά μικροδέμα για συμπληρώματα διατροφής
2 συσκευασίες για μέχρι 5 φάρμακα ανά μικροδέμα για φάρμακα
μικρές ποσότητες καλλυντικών


Στην περίπτωση που η ποσότητα που περιέχεται στο αντικείμενο υπερβαίνει τις παραπάνω ποσότητες, απαιτείται έγκριση από τον ΕΟΦ."

Ο   topi   γραφει:  "Αντέγραψα ακριβώς αυτά που γράφει η επιστολή.
Φαίνεται πως μέχρι αυτές τις ποσότητες, δε χρειάζεται έγκριση από τον ΕΟΦ και αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του παραλήπτη ότι δεν εμπεριέχονται απαγορευμένες ουσίες και ότι προορίζεται για προσωπική χρήση. "

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7389104#post7389104
6
Αν το δέμα κοστίζει παραπάνω  απο 22 € πληρώνουμε 24%  ΦΠΑ  και 15 € εκτελωνισμο.
7
Παραγγέλνουμε άνετα έως 3 συμπληρώματα με συνολικό κόστος ως 30 22  ευρώ.
8
Παραγγελια απο iherb  αξιας €21.57 - προιοντα 19.50 και ταχυδρομικα 2,07 - (3 συμπληρωματα διατροφης - βιταμινες) που εγινε στις  7-11-2017  παραδοθηκε σημερα  27-11-2017.

Η ετικετα δηλωνει αξια σε δολλαρια 22,38$  (περιπου 19,5 €) χωρις μεταφορικα.

Ελευθερο φορων αφου ειναι αξιας μικροτερης των 22 €.  Δεν περασε τελωνειο.

Δεν ζητηθηκε καμμια υπευθυνη δηλωση.
9
αγαπητοί φίλοι, αν και διαχειριστής, λόγω πιεστικών υποχρεώσεων έχω πάψει να παρακολουθώ αυτό το θέμα, ούτε και έκανα κάποια πρόσφατη παραγγελία. Και βλέπω έχουν μαζευτεί πολλές δημοσιεύσεις.. Εσείς που γράφετε ξέρετε πολύ περισσότερα για την τρέχουσα κατάσταση.

Θα ήθελα κάποιος αν μπορεί να με πληροφορήσει συνοπτικά τι ισχύει. Να σας πω τι έχω καταλάβει κι αν κάνω λάθος, μου λέτε:

Παραγγέλνουμε άνετα έως 3 συμπληρώματα με συνολικό κόστος ως 30 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση μας έρχεται φόρος 3ευρω που πληρώνουμε στο ταχυδρομείο. Αν το δέμα κοστίζει παραπάνω ή έχει περισσότερα συμπληρώματα (μέχρι ποιο συνολικό κόστος;) πληρώνουμε 15ευρω φόρο (και πρέπει να στείλουμε και υπεύθυνη δήλωση;). Σε κάποιες περιπτώσεις (δεν ξέρω πόσο συχνά), μπορεί να μας έρθει το δέμα κανονικά χωρίς πρόσθετη χρέωση, ούτε ανάγκη υπεύθυνης δήλωσης.

Τα λέω σωστά;

Αν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, θα προσθέσω στην αρχική δημοσίευση αυτές τις πληροφορίες, ώστε να ενημερώνεται ευκολότερα κάθε επισκέπτης. Αν είναι ρευστά τα πράγματα ακόμα, δε θα βάλω τίποτα στην αρχική δημοσίευση.

ευχαριστώ όποιον απαντήσει!
10
Paypal. 
Επιλογη πιο κατω απο τις πιστωτικες.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10