Author Topic: Παρενέργεις στο ανδρικό σπέρμα από laptops  (Read 3665 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Σοβαρές παρενέργειες μπορεί να έχουν οι φορητοί υπολογιστές στον ανδρικό οργανισμό και συγκεκριμένα στη παραγωγή σπέρματος σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Όπως διεπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές, η τοποθέτηση του notebook στους μηρούς, αυξάνει τη θερμοκρασία του όσχεος, προκαλώντας παρενέργειες στην παραγωγή του σπέρματος. Μολονότι δεν έχουν διεξαχθεί περαιτέρω μελέτες για το ίδιο θέμα, οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο, που αντιμετωπίζουν οι άνδρες χωρίς να το καταλάβουν, καθώς ήδη 150 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως έχουν laptops. Και ο αριθμός σταδιακά μεγαλώνει" Η μελέτη των επιστημόνων αναφέρεται στις θερμοκρασιακές αλλαγές του όσχεος. Πρόκειται για λεπτή μεμβράνη, που περιβάλλει τους όρχεις. Οι τελευταίοι για να λειτουργήσουν φυσιολογικά, πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε μέσα στο όσχεο, καθώς η θερμοκρασία του είναι κατά 1.5 - 2 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από το υπόλοιπο σώμα.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από 29 υγιείς άνδρες, ηλικίας 21 έως 35 ετών να πάρουν μέρος εθελοντικά στην έρευνά τους. Μέσα από το συγκεκριμένο δείγμα, κατέγραψαν τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στην περιοχή των μηρών και του όσχεου σε χρονικό διάστημα μίας ώρας, οι οποίες προκαλούνται από τη χρήση των φορητών υπολογιστών και τις συνεχείς εναλλαγές θέσης των εθελοντών. Παρατηρήθηκε, ότι η κλασική θέση στήριξης του φορητού υπολογιστή με τους μηρούς κλειστούς, αύξησε τη θερμοκρασία στο όσχεο κατά 2.1 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, σε αυτή τη θέση, η μέση θερμοκρασία στο αριστερό τμήμα του όσχεου ανέβηκε κατά 2.6 βαθμούς Κελσίου ενώ στο δεξιό τμήμα αυξήθηκε κατά 2.8 βαθμούς της ίδιας κλίμακας. Εξηγώντας τα αποτελέσματα, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Γιεφίμ Σευνκίν τόνισε, ότι «τα laptops αυξάνουν τη θερμοκρασία τους εσωτερικά, αγγίζοντας τους 70 βαθμούς Κελσίου. Πολύ συχνά οι άντρες ακουμπούν τον φορητό υπολογιστή κοντά στο όσχεο και προκειμένου να τον ισορροπήσουν, αναγκάζονται να καθίσουν με τους μηρούς κλειστούς. Αυτή η κίνηση «παγιδεύει» το όσχεο μεταξύ των μηρών».

Ο δρ Σευκίν επεσήμανε, ότι οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακόμη την ακριβή συχνότητα και χρονική διάρκεια της αυξημένης θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες αλλαγές στη διαδικασία της σπερματογένεσης. Μέχρι οι επιστήμονες να εξαγάγουν νέα συμπεράσματα για το είδος της έκθεσης σε αυτή τη θερμότητα, ο δρ Σευνκίν υπογραμμίζει ότι «οι έφηβοι και οι νέοι άνδρες πρέπει να λάβουν υπ' όψιν να μην ακουμπούν το laptop τόσο συχνά στα πόδια τους».

Από την πλευρά του, ο Δρ Aλαν Πέισι, μιλώντας εκ μέρους της Βρετανικής Κοινότητας για τη γονιμότητα, συμβουλεύει τους άντρες, που χρησιμοποιούν κατά κόρον, τα notebooks να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καταλήγοντας, ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να διαπιστωθεί αν η κανονική χρήση των φορητών υπολογιστών αυξάνει τους κινδύνους για την ανδρική γονιμότητα.


   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!