Author Topic: Επιστήμονες πιθανά να εντόπισαν τι είναι αυτό που μας παχαίνει εν αγνοία μας!  (Read 7506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΑΣΥΛΑ

  • τακτικός σχολιαστής
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 7
  • Gender: Female
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Β. Καλιφόρνια, υπάρχει ένας παράγοντας που πιθανά να εξηγεί την πανδημία του βάρους και της παχυσαρκίας στο σύγχρονο πολιτισμό.

Η συγκεκριμένη μελέτη αποκτά βαρύνουσα σημασία από το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μελέτης της παχυσαρκίας “Obesity”  του εκδοτικού οίκου “Nature”.

Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως από την βιομηχανία τροφίμων και βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα συσκευασμένα τρόφιμα. Ονομάζεται MSG (Monosodium Glutamate, Γλουταμινικό Μονο-νάτριο) και είναι ενισχυτικό γεύσης.

Η συγκεκριμένη μελέτη, παρότι έχουν προηγηθεί άλλες σε ζώα, είναι η πρώτη που συσχετίζει την παχυσαρκία και τα παραπάνω κιλά στον άνθρωπο με το MSG.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν Γλουταμινικό Μονο-νάτριο, ως ενισχυτικό γεύσης, σε σχέση με άλλους που δεν το λαμβάνουν από τη διατροφή τους, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους ή να γίνουν παχύσαρκοι ανεξάρτητα από την φυσική τους δραστηριότητα και την συνολική πρόσληψη θερμίδων.     

Η χρήση του MSG κάνει τις τροφές να μυρίζουν καλύτερα, να έχουν καλύτερη γεύση και να δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο φρέσκιες. Προσθέτει μια Πέμπτη αίσθηση γεύσης επιπλέον από τις τέσσερις βασικές, γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό που ονομάζεται “unami” (ουνάμι). Χρησιμοποιείται δε πολύ στις ασιατικές κουζίνες, κινέζικη, γιαπωνέζικη κ.λπ.

Ο παγκόσμια γνωστός νευροχειρουργός Dr. Russell Blaylock, ειδικός στο MSG, αναφέρει ότι πρόκειται για μια νευροτοξίνη που διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα και αυξάνει την επιθυμία μας για φαγητό και κυρίως για ανθυγιεινές τροφές. 

Σε σχετικό ντοκιμαντέρ του CBN News, αναφέρεται επίσης ότι το MSG επηρεάζει κυτταρικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο αλλά και σε άλλα κύτταρα σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να προκαλεί βουλιμία και να μειώνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις. Δημιουργεί εξάρτηση και επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των βασικών ορμονών του μεταβολισμού όπως η ινσουλίνη και η λεπτίνη. Το MSG έχει συνδεθεί επίσης με χρονία κόπωση, απώλεια μνήμης κ.ά.

Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να εθίζεται σε τροφές χαμηλής θρεπτικής αξίας με πολλές θερμίδες.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ συνδέεται η επιδημία της παχυσαρκίας με το MSG και την αύξηση της χρήσης του στα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα από την δεκαετία του ’50 μέχρι της μέρες μας.

Πως μπορείτε να το αποφύγετε

Σε γενικές γραμμές, αν μια τροφή έχει υποστεί επεξεργασία μπορείτε να υποθέσετε ότι περιέχει MSG (ή κάποιο από τα παράγωγα του). Επομένως συστήνεται να καταναλώνετε πλήρεις, φρέσκιες και μη επεξεργασμένες τροφές ώστε να αποφύγετε αυτή τη τοξίνη. 

Μπορεί να περιέχεται στα τρόφιμα με διαφορετικά ονόματα και μορφές όπως:

•    Ασπαρτάμη
•    Γλουταμικό Οξύ
•    Εκχύλισμα Ζύμης
•    Γλουταμικό Μονο-κάλιο
•    Ζελατίνη
•    Υδρολυμένη Πρωτεΐνη
•    Υδρολυμένη Φυτική Πρωτεΐνη


Η εμπειρία μας μας δείχνει ότι υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, στα οποία έγιναν ειδικές εξετάσεις μοριακής βιολογίας, παρουσιάζουν αυξημένες τιμές Γλουταμικού και Ασπαρτικού οξέως στο σώμα τους, που είναι παράγωγα του MSG.


Είναι σημαντικό για ένα αδύνατο και υγιές σώμα να ακολουθούμε μια διατροφή που να μην περιέχει το δυνατόν επεξεργασμένες τροφές και να είναι πλούσια σε φρέσκιες και πλήρεις τροφές. Σύντομα οι φυσικές γεύσεις αρχίζουν και πάλι να γίνονται αντιληπτές, μειώνεται η βουλιμία και επανέρχονται η ενέργεια και η καλή υγεία.

Μπορεί να χρειάζεται μια παραπάνω προσπάθεια, τα αποτελέσματα όμως σε σχέση με το βάρος μας και την υγεία μας θα μας ανταμείψουν. 

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Γεν. Δ/ντης Detox Center
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American Academy of Detoxification Specialists
American Holistic Medicine Association 


ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!

Offline Lys

  • τακτικό μέλος
  • **
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 1
  • Gender: Female
Επιτρέπετε να αναφέρετε μερικές τροφές, (μάρκες ή είδη τροφών) που περιέχουν τα εν λόγω συστατικά;

Offline Irene

  • νέο μέλος
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Gender: Female
Οι μάρκες που τα περιέχουν είναι άπειρες.Όλο σχεδόν το σούπερμάρκετ και ό,τι έιναι από ζύμη.Ακόμα και φάρμακα που πέρνουμε για άσθένειες τα περιέχουν.

Η λύση είναι δεν ξανααγοράζουμε τίποτα επεξεργασμένο και έτοιμο.Όσο πιο ακατέργαστο γίνεται.Δεν τρώμε ό,τι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τι είναι τα υλικά του.Ειδικά για σάλτσες,προιόντα φούρνου,φτιάχνουμε μόνο τα δικά μας.Στην αρχή φαίνεται δύσκολο,με λίγη εξάσκηση  γίνεται και έχουμε και νόστιμο και υγειηνό φαγητό.