Skeftomai.gr - Community

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ => Διάφορα θέματα => Topic started by: mylona myrto on October 26, 2015, 05:40:55 PM

Title: προσοχή σε θέματα γαστρεντερικού
Post by: mylona myrto on October 26, 2015, 05:40:55 PM
(https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAx_CSKaN5poDlM4Yc3s5gnG-l0Ek0HaVT3Jf6lG6kKyMa1xUU)

Οι ενοχλήσεις από το πεπτικό σύστημα είναι ίσως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας από εμάς

Η αλήθεια είναι ότι η καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, είναι ο πυλώνας για την επίτευξη καλής υγείας.
 Είναι προφανές ότι το γαστρεντερικό μας σύστημα σχετίζεται με την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Αυτή η λειτουργία είναι η πλέον βασική για την ομαλή λειτουργία και των υπόλοιπων συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος.
Όταν το σώμα μας δεν έχει τα συστατικά που χρειάζεται για να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες χημικές αντιδράσεις και να φτιάξει τους ιστούς που το αποτελούν, είναι ευνόητο ότι η υγεία μας θα αρχίζει να κλονίζεται σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει όργανο που να μην επηρεάζεται από μια κατάσταση κακής ή χαμηλής απορρόφησης θρεπτικών συστατικών (δυσ-απορρόφηση).

Προσοχή λοιπόν γιατί απο το πεπτικό σύστημα ξεκινά η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος[/b] !!! (λόγω εποχής αυτό μας ενδιαφέρει διπλά) -
Το σύνολο των λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού) που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σύστημα λεμφαδένων, είναι περισσότερα από ότι στο σύνολο των υπολοίπων οργάνων και λεμφαδένες του ανοσοποιητικού μας συστήματος.   
το πεπτικό όσο και να μην το σχετίζουμε έχει να κάνει με την ψυχολογία μας: Για να καταλάβουμε το μέγεθος και την έκταση της επιρροής του γαστρεντερικού συστήματος, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από το 90% της σεροτονίνης στο ανθρώπινο σώμα, παράγεται στον γαστρεντερικό σωλήνα! (η σεροτονίνη είναι αντικαταθλιπτικός νευροδιαβιβαστής. τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στην αγορά ειναι σεροτοενεργικά. Έτσι το πεπτικό μας σύστημα έχει άμεση επιρροή στην λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί χαρακτηρίζουν το πεπτικό σύστημα ως «μικρό εγκέφαλο».

επίσης σε σχέση με την sd ένα έντερο με διαταραγμένη χλωρίδα (περισσότερα παθογόνα βακτήρια σε σχέση με τα φιλικά,προβιοτικά) , δυσβίωση ή καντιντίαση μας κάνει να λαχταράμε επεξεργασμένες τροφές και ζάχαρη. μαντέψτε γιατί: η μοναδική τροφή για τα παθογόνα είναι η ζάχαρη. έτσι λοιπόν όταν κάποιος με περισσή αποφασιστικότητα κόψει μαχαίρι μια μέρα τη ζάχαρη ενω κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα ΙΣΩΣ να παρουσιάσει το die of effect που σημαίνει να βιώσει έντονη υπογλυκαιμία, λαχτάρα για γλυκό.

έχετε το νου σας και ... φροντίστε τη καλή υγεία του εντέρου σας ...
(με τις αρχές τις sd: αρκετό νερό και πολλά λαχανικά, αυτό συμβαίνει)

για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=180 (http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=180)

βιβλιογραφία

www.nature.com/nature/journal (http://www.nature.com/nature/journal)
archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract
archinte.jamanetwork.com
http://archinte.jamanetwork.com/article (http://archinte.jamanetwork.com/article)
http://archinte.jamanetwork.com/article (http://archinte.jamanetwork.com/article)
http://www.washingtonpost.com/national/health-science/microbe (http://www.washingtonpost.com/national/health-science/microbe)
www.scientificamerican.com/article/gut-second-brain/ (http://www.scientificamerican.com/article/gut-second-brain/)
www.lifeextension.com/Magazine/2006/1/aas/Page-01?p=1 (http://www.lifeextension.com/Magazine/2006/1/aas/Page-01?p=1)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed)
 
Title: Απ: προσοχή σε θέματα γαστρεντερικού
Post by: Θανάσης Αποστόλου on October 28, 2015, 12:57:25 PM
σ' ευχαριστούμε για το ωραίο άρθρο Μυρτώ!

Ο κ. Τσουκαλάς (με τον οποίον όπως μου είπες έχεις συνεργαστεί) έχει γράψει πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, που ξεχωρίζουν στο ελληνικό ίντερνετ, που βρίθει από πρόχειρα άρθρα του τύπου "πιες αυτό το ρόφημα και χάσε 7 κιλά σε 7 μέρες"  :γέλιο:  :γέλιο:

Πράγματι από την υγεία του εντέρου εξαρτώνται πολλά άλλα συστήματα. Δεν είναι μόνο ένας πεπτικός σωλήνας όπως έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε..

* πρόσθεσα και μία εικόνα στη δημοσίευσή σου, έτσι να την ομορφύνω κι άλλο..   ::eye::