Author Topic: Κι όμως είμαι πάλι εδώ!!!!!  (Read 4607 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marina

  • έμπειρος σχολιαστής
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
Κι όμως είμαι πάλι εδώ!!!!!
« on: April 28, 2015, 09:14:01 AM »
Η πάλη με τα κιλά για μένα είναι χρόνια. Από μικρή είμαι υπέρβαρη. Το αποκορύφωμα ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη που έφτασα τριψήφιο (είχα κόψει και το τσιγάρο τότε...) Το 2007, αφού γέννησα, ξαναξεκίνησα το κάπνισμα προκειμένου να χάσω τα κιλά. Έφτασα τα 62. Μετά είχε έρθει η ώρα να κόψω το κάπνισμα... Η πρώτη μου επαφή με το φόρουμ ήταν το 2009, τυχαία, όταν η διακοπή του καπνίσματος κλωθογύριζε στο μυαλό μου. Η εμπειρία ήταν εκπληκτική!!!  :) :) Από τις 9 Ιουλίου 2009 δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου. Αλλά, έχω βάλει καμία 10αριά κιλά πάλι... Πέρασε η δεύτερη εγκυμοσύνη το 2010, αλλά τα κιλά αυτά εκεί. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν αλλάζει ιδιαίτερα.

Ο Θανάσης με ενημέρωσε για το καινούριο του βιβλίο. Το παρήγγειλα αμέσως. Γνωρίζοντας το πρώτο του βιβλίο, ήμουν σίγουρη ότι ήταν ψαγμένο και κατατοπιστικότατο. Δεν έχω καταφέρει να το διαβάσω ολόκληρο, είναι πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον, αλλά έχω ήδη ξεκινήσει από το Σάββατο που μας πέρασε την αποχή από το σιτάρι και τη ζάχαρη.

Η ζάχαρη παλεύεται πιο εύκολα από το σιτάρι, οφείλω να πω... με δυσκολεύει... όχι το ψωμί (μόνο το με τι να φτιάξω ένα τοστάκι...) αλλά η ιδέα των μακαρονιών πονάνε είναι η αλήθεια...
Οφείλω να ομολογήσω ότι για να τα καταφέρω, θα χρειαστώ σίγουρα εναλλακτικά τρόφιμα και συνταγές. Μπορείτε να κοροϊδέψετε όσο θέλετε, αλλά ήδη σκέφτομαι τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που έχουν, ως επί το πλείστον, αλεύρι...  :color: (Κοιλιόδουλη  :σφύριγμα::...)

Πιστεύω ότι όταν αρχίσω να βλέπω τα αποτελέσματα θα τα καταφέρω!!! Εδώ θα ήμαστε και θα τα λέμε!!!
 


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ!! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ...

Offline Θανάσης Αποστόλου

  • Διαχειριστής
  • ιδρυτικό μέλος
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 223
  • -Receive: 182
  • Gender: Male
  • να πέσεις; επιτρέπεται. να σηκωθείς; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Απ: Κι όμως είμαι πάλι εδώ!!!!!
« Reply #1 on: May 02, 2015, 12:42:48 PM »
Γεια σου Μαρίνα!

Είσαι από τους έμπειρους σχολιαστές του φόρουμ τόσα χρόνια, και χαίρομαι πάρα πολύ που θα μας κρατάς παρέα και στο νέο εγχείρημα..! Σε καταλαβαίνω ότι η ζωή χωρίς αλεύρι φαίνεται δύσκολη στην αρχή, όμως θα δεις πολύ σύντομα ότι είναι πιο απολαυστική από κάθε άποψη!

Πράγματι το βιβλίο έχει πολλές σελίδες, και γι αυτό δε φταίει μόνο η τάση μου να θεωρητικολογώ (3ο μέρος) αλλά και σε αυτό που λες, να ενημερώσω για τις άλλες τροφές, που μπορούν να αντικαταστήσουν το σιτάρι. Σε αυτό χρειάζεται και γενική ενημέρωση, που παρέχει το βιβλίο, αλλά και να εξοπλιστούμε με νέες συνταγές.

Δυστυχώς οι συνταγές δεν είναι το "φόρτε¨μου.. Τρώω κάπως ασκητικά, και χρησιμοποιώ απλές συνταγές και αυτός είναι και ο λόγος που ζητώ τη βοήθειά σας για να φτιάξουμε ένα ρεπερτόριο 30-40 συνταγών χωρίς αλεύρι. Παρόλο που δε φτιάχνω συχνά ο ίδιος τα φαγητά που τρώω (πέρα από όσπρια, στιφάδα κ 2-3 ακόμα που τα φτιάχνω συχνά), έχω δοκιμάσει πεντανόστιμα φαγητά χωρίς σιτάρι, όπως όλοι μας.

Αν μπορέσεις να καταθέσεις κάποια συνταγή κι εσύ και άλλο μέλος, θα το χαρώ πολύ! Υπάρχουν και ψωμιά και γλυκά χωρίς κανένα είδος σιταριού. Αυτό που μένει είναι να τα.. ανακαλύψουμε!

Α, και... η SD είναι κατάλληλη για κοιλιόδουλους.. εγώ να δεις τι μάσες ρίχνω μετά την προπόνηση..  ::eye::

Ενημέρωνέ μας για την πορεία σου!
   Διαβάστε το απόλυτο βιβλίο για τη διατροφή και την ευεξία εδώ!