1. ένας εκπαιδευτικός σκέφτεται και γράφει..
- πρώτη γραφή: καλοκαίρι του 2009 + μικρές προσθήκες αργότερα

Το κείμενο αυτό είναι εν συντομία η άποψή μου για την Ελληνική κρίση.

Πιθανώς έρχεται σε αντίθεση με όσα ακούγονται στις παρέες και στα καφενεία, αλλά και με όσα υποστηρίζουν οι περισσότεροι από τους αγανακτισμένους, αν και δηλώνω ακόμη πιο αγανακτισμένος από αυτούς. Πάνω απ' όλα όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την άποψη που προσπαθούν να μας επιβάλλουν τα δελτία ειδήσεων.

Για να βγεις από μια κρίση πρέπει πρωτίστως να καταλάβεις τι σε έφερε σε αυτή. Ποιος έφαγε τα λεφτά. Μόνο έτσι θα βρεις τη λύση που ποθείς.

2. η.. σωστή συνταγή

'Ολοι οι πονηροί καιροσκόποι της τηλεόρασης και της πολιτικής μιλάνε συνεχώς αόριστα για "ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ" κ έχουν δίκιο, αλλά δεν τολμούν να πούνε τη ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.... Βλέπετε σε αυτή τη χώρα μας αρέσει να ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. Κανείς δε θέλει να γίνεται δυσάρεστος.

Θα πω λοιπόν εγώ όσα ο Πρετεντέρης, ο Σαμαράς και πολλοί άλλοι επιμελώς αποκρύπτουν.

Ιδού η σωστή συνταγή που δεν τολμούν να πουν:

α) Ξεκινάω με αυτό που δεν τολμά κανείς να πει.

Να ΞΕ-γίνει το έγκλημα των 200.000 πλεονάζοντων αχρείαστων διορισμών στο δημόσιο. (πώς άραγε;;) Αν λοιπόν δεν ξε-γίνει αυτό το έγκλημα, θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία που εν ολίγοις σημαίνει μισό εκ. απολύσεις στο δημόσιο και τεράστια φτώχεια σε σχεδόν όλους τους Ελληνες.

Σημειώστε ότι για χάρη κάθε αχρείαστου υπάλληλου του δημοσίου, παράγονται 2 άνεργοι στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα, συνήθως νέοι που δε λάβανε μέρος στο πάρτι των διορισμών της χρυσής εποχής..

Αλλά ας μη μιλάμε γι αυτούς τους κατώτερους δούλους.. Εδώ ούτε και τα ΜΜΕ λένε τίποτα! 400.000 απολύσεις σε 2 χρόνια και δεν αναφέρθηκε σχεδόν πουθενά! Εχουν χυθεί ποταμοί δακρύων για τους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ του δημοσίου, ενώ έχουν ειπωθεί ελάχιστα για όσους δεν έχουν καν μισθό!

β) Κατάργηση υψηλομισθίας στο δημόσιο (βλ. υπαλλ. ΔΕΗ κλπ με 50 χιλ. μισθό ανά έτος..). Αλλά ΟΧΙ μείωση των χαμηλών μισθών. Κανένας μισθός κάτω από 1000€.

γ) κατάργηση βελούδινων κ υψηλών συντάξεων στα 50+ που απολαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες χαρούμενοι Ελληνες ΔΥ.. και λίγοι Ευρωπαίοι.. Ανάκληση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων της γενιάς του πολυτεχνείου, εκτός αποδεδειγμένων περιπτώσεων υγείας.

δ) άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

ε) πώληση κάποιων ανενεργών περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, έστω και τόσο καθυστερημένα, σε φθηνή τιμή, πριν χρειαστεί να τα πουλήσουμε σε.. δραχμές.

στ) Ενέργειες για μείωση της τιμής των ακινήτων και των ενοικίων, από τη διογκωμένη φούσκα των οποίων στενάζει όλος ο Ελληνικός λαός.

ζ) Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μεγάλη συμμετοχή των τραπεζών, οι οποίες διαφήμιζαν επί χρόνια ΠΙΕΣΤΙΚΑ στον κοσμάκη τα δανειακά προιόντα τους, ώστε να αγοράσει υπερτιμημένα ακίνητα.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά σημεία της σωστής συνταγής που αν είχε εφαρμοστεί από το 2008, σήμερα κιόλας θα βγαίναμε από το τούνελ.

 

3. τα ΟΧΙ

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη μείωση χαμηλών μισθών κ συντάξεων, ΟΧΙ στο πετσόκομμα του ιδ. τομέα ο οποίος παράγει όλο τον πλούτο της χώρας.

ΟΧΙ στους αστρονομικούς φόρους σε σπίτια, αυτοκίνητα, βενζίνη, αγαθά, υγιείς επιχειρήσεις κ ότι άλλο κινείται σ' αυτόν τον τόπο, προκειμένου να συντηρηθεί το σοβιετικών διαστάσεων κράτος..

Oι της τρόικας επιδεικνύουν τόση αφέλεια μη ζητώντας τα σωστά μέτρα που εγώ και άλλοι καθημερινοί άνθρωποι χωρίς οικονομικές σπουδές, έχουμε δει εδώ και 8 χρόνια... Μόνο φόρους βλέπουν. Όταν ζητήσουν τη σωστή συνταγή, θα είναι αργά από κάθε άποψη, κυρίως γιατί θα τη ζητήσουν από έναν εξαντλημένο λαό.

4. "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"

Αυτή η φράση έχει τόσο μα τόσο αγαπηθεί από το πολιτικό, κοινωνικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο!

Δε διαφωνώ ότι οι χρηματισμοί, τα σκάνδαλα, τα δομημένα, τα Βατοπέδια, οι μίζες, και οι άλλες απαίσιες κλεψιές κάνουν κάθε λογικό άνθρωπο έξω φρενών. ΟΜΩΣ...........

..τα "κλεμμένα" όσο εξοργιστικά κι αν είναι, όσο και αν κάνουν ωραίο μπαμ στα δελτία ειδήσεων, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ... μπροστά στα...... ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΑ!

Με έναν πρόχειρο χονδρικό υπολογισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα σπαταλημένα είναι 100 φορές περισσότερα.

Αλλά βλέπεις.. αυτά δεν αυξάνουν θεαματικότητες στα δελτία ειδήσεων, όχι μόνο τότε που γίνονταν κατά κόρον, αλλά ούτε καν τώρα!

5.πρωταθλητές της σιωπής: ΟΙ ΦΩΝΑΣΚΩΝΤΕΣ!

Γι αυτά τα σπαταλημένα λοιπόν, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ δεν είναι τα δελτία ειδήσεων, αλλά ήταν πάντα (και συνεχίζουν και σήμερα οι θρασείς!) τα αριστερά κόμματα. Το ΚουΚουέ, ο Τσίπρας, ο Κουβέλης! Με αυτόν τον τρόπο χαϊδεύουν τα αυτιά του αδαούς λαουτζίκου και πιθανόν, αν τα βρουν μεταξύ τους, θα καταφέρουν να είναι πρώτη δύναμη και η Ελλάς η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα αναστήσει το εδώ και καιρό πεθαμένο ανατολικό μπλοκ!

Αυτοί αλλά και οι αντίστοιχοι “διασκεδαστές του λαού” όπως πχ. ο Λαζόπουλος, κάνουν τεράστια φασαρία για κάθε τι, εκτός από τα ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΑ, που είναι το τεράστιο πρόβλημα της χώρας!

Λες και τα θέλουν αυτά τα σπαταλημένα όλο και περισσότερα, είτε για να επισπευσθεί η τελική καταστροφή, είτε για την όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση από τους "κακούς" Ευρωπαίους.

Ας δούμε όμως τι γίνεται επί 30 χρόνια:

  • 50.000 διόριζε η κυβέρνηση (πολλούς σε αχρείαστες θέσεις); 100 χιλιάδες απαιτούσε το ΚΚΕ!!!
  • ΑΣΕΠ και αξιολόγηση (έστω προβληματική) θέσπιζε η κυβέρνηση; .................Με δυναμικές κινητοποιήσεις (και ξύλο) απαντούσε ο Σύριζα!!
  • Βελούδινη σύνταξη στα 58 θεσπιζόταν;; Η άκρα Αριστερά ούρλιαζε για σύνταξη στα 55 !!

ΑΥΤΟΙ, είναι που σήμερα δηλώνουν "ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ". Μας φωνάζουν: "είδατε που είχαμε δίκιο!;" (!!)

Μεγάλη μερίδα του "σοφού" λαού συμφωνεί και τους επιβραβεύει.

ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης έστω των καραμπινάτων περιπτώσεων σπατάλης, λες και αυτές δεν έχουν κανένα μερίδιο στο πρόβλημα της Ελλάδας! Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ. Τα "κλεμμένα" πουλάνε ως θέμα, οι 100πλάσιες σπατάλες όμως όχι!

Δεν αντέχω και δεν ανέχομαι την ώρα που καταστρέφονται τα πάντα, να επιβραβεύονται στα γκάλοπ και στη συνείδηση του κόσμου οι ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ!

Είναι σαν να καταρρέει η ναζιστική Γερμανία, και οι Γερμανοί πολίτες να επιβραβεύουν τα πιο ακρο-ναζιστικά κόμματα με την ψήφο τους! Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε ναζισμό, αλλά το φαινόμενο να αμείβεται ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ, είναι ίδιο!

Αυτό και μόνο δείχνει ότι ίσως μας αξίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό που πρόκειται να πάθουμε.

6. "μας τα χρωστάνε οι Γερμανοί από το 40"

Και σε αυτό συμφωνώ 110%! Χρωστάνε πάρα πολλά.

----> Μακάρι να τους τα πάρουμε κάποτε. ΟΜΩΣ............ είναι λίγο πονηρή η στιγμή που τα "θυμηθήκαμε".. Όταν σε πιάνουν επ' αυτοφώρω με το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι, δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τον βρίζεις χυδαία τον άλλον, που σε έχει δανείσει με ένα σκασμό λεφτά.. Ποσά τεράστια που σου τα δίνει ξέροντας πως μάλλον θα τα.. κουρέψεις..

Όταν έπρεπε να τα απαιτήσουμε πάση θυσία, παραιτηθήκαμε ιλιθιωδώς των δικαιωμάτων μας. Άλλες χώρες έχουν λάβει πλήρη αποζημίωση για τις θηριωδίες των ναζί, μόνο εμείς δυστυχώς χειριστήκαμε το ζήτημα με νοημοσύνη ουρακοτάγκου..

Τώρα ζητούμε να μας συγχωρεθεί η ιλίθια διαχείρηση της υπόθεσης και να μας τα χαρίσουν από "καλή καρδιά". Ε, δε γίνονται έτσι αυτά.

----> Μακάρι να τους τα πάρουμε ακόμα και τώρα σε αυτό το κακό τάιμινγκ. ΟΜΩΣ............

Πώς να τα απαιτείς, όταν δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να μαζέψεις τα του οίκου σου? Όταν το μόνο στο οποίο εύκολα συμφωνείς και εφαρμόζεις απ' όσα ζητούν οι δανειστές είναι οι εξοντωτικοί φόροι??

Γιατί ο Γάλλος και ο Σουηδός φορολογούμενος (που πληρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις του Ελληνα!) να σου χαρίσει τα χρέη, όταν ξέρει πως ακόμη και αν στα χαρίσει ΟΛΑ, του χρόνου θα χρειαστείς κι άλλα, επειδή... απλά έχεις τόσο μεγάλο κράτος, ώστε τρως περισσότερα απ' όσα βγάζεις?

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε να στείλουμε F-16 να βομβαρδίσουν τους Γερμανούς ως αντίποινα για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι προπαππούδες τους, αλλά ούτε να τους βρίζουμε επειδή.. τους έχουν προπαππούδες, ειδικά σε αυτή την περίοδο που είμαστε το ρεντίκολο της Ευρώπης.

Εφόσον κάνουμε μεταρρυθμίσεις και γίνουμε ευρωπαϊκό κράτος (από Σοβιετικό που είμαστε), τότε από θέση ισύος με μεγαλύτερη να διεκδικήσουμε όσα μπορούμε περισσότερα.

7. Είμαστε.. τεμπέληδες;

Δεν είναι το ότι "είμαστε τεμπέληδες" η αιτία του προβλήματος! Το πρόβλημά μας σε δύο λέξεις περιγράφεται: ΚΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
Δηλαδή είναι ζήτημα πολιτικής. Και εξηγούμαι με ένα παράδειγμα:

Όταν διορίστηκαν αυτοί οι 200.000 όχι και τόσο απαραίτητοι υπάλληλοι στο δημόσιο, καταγράφεται για κάθε έναν από αυτούς καθημερινά "8ωρη εργασία". Ακόμη κι αν ήταν πραγματική χωρίς λούφα εργασία, αφού μιλάμε για διορισμούς που δεν πολυχρειάζονται, αυτό σημαίνει ότι η.. εργασία τους είναι είτε άχρηστη, είτε θα μπορούσε να αντικατασταθεί με πολύ λιγότερη κι έξυπνα κατανεμημένη εργασία..

Δηλαδή ακόμη και ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ να ήταν οι ώρες εργασίας του Ελληνα από αυτές του μέσου Ευρωπαίου, θα ήταν δώρο άδωρο, αφού πετιόνται στα σκουπίδια!

Δε μπορούμε λοιπόν να επικαλούμαστε τις "πολλές ώρες εργασίας" μας προκειμένου να συντηρηθεί αυτό το στρεβλό σύστημα..

Το ότι εργαζόμαστε όσο οι Γάλλοι ή και περισσότερο, δε σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ ότι θα πρέπει να αμειβόμαστε το ίδιο... Εκείνοι ζούνε σε σύγχρονη προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εμείς σε σοσιαλιστικό υβρίδιο (εξηγώ παρακάτω τι σημαίνει αυτό).

Εκείνοι παράγουν, εμείς δανειζόμαστε για να διορίζουμε κόσμο στο δημόσιο ο οποίος κόσμος θα ξοδεύει για να.. “κινείται η αγορά”. Αυτό το σάπιο μοντέλο που στηρίζεται στα ΔΑΝΕΙΚΑ, κάποιοι πολιτικοί το ονομάζουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ, και το ζητούν επιτακτικά.

Το κλειδί όμως ΔΕΝ είναι“να πέσει χρήμα στην αγορά”, Τόσα χρόνια αυτό γινότανε! Το ζητούμενο είναι να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους! Και μετά ας πέσει και το χρήμα. Τώρα όσο και να πέσει, εξαφανίζεται σε σπατάλες.

Από την άλλη, στον ιδιωτικό τομέα (πάντα ότι λέω κ με τις εξαιρέσεις του) είναι αναμφισβήτητη η μεγάλη εργατικότητα που μάλιστα είναι αποδοτική, παραγωγική, χρήσιμη, αλλά ΚΑΚΙΣΤΑ αμειβόμενη.

Και έρχονται λοιπόν οι τροϊκανοί και τι ζητούν? Μείωση των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα και αύξηση των φόρων. Γι αυτό καμιά φορά αγανακτώ με τους τροϊκανούς περισσότερο απ' όσο αγανακτώ με τους Ελληνες πολιτικούς..

8. γιατί καταστρέφεται μόνο η Ελλάδα;

Πρόκειται για σοσιαλιστικό υβρίδιο φίλοι μου.

Ως όρος “Υβρίδιο” = οργανισμός που προέκυψε από διασταύρωση ατόμων, τα οποία είναι γενετικώς ανόμοια.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα Υπαρκτού Σοσιαλισμού, η οποία όμως τροφοδοτήθηκε γενναιόδωρα από κεφάλαια προηγμένων καπιταλιστικών χωρών, κυρίως Ευρωπαϊκών.

Η χρηματοδότηση επετεύχθη μέσω εξαπάτησης των αποκαλούμενων “εταίρων”, η οποία όμως έγινε δυνατή χάρη και στην ολιγωρία που επέδειξαν στον έλεγχό μας.

Για όσους έχουν αντίρρηση τους ερωτώ:

Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τις χώρες Υπαρκτού Σοσιαλισμού από τις άλλες;

Μήπως οι πολίτες κυκλοφορούν με κόκκινη γραβάτα; Μήπως κρατούν ένα κόκκινο βιβλίο στο χέρι; Όχι! Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι το ... ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ε αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της Ελλάδας μας, ιδίως από το 81 και μετά!

Βέβαια αυτή η μεταμφίεσή μας σε σύγχρονη "δυτική" χώρα, προσέδωσε αρκετά καπιταλιστικά χαρακτηριστικά στη κοινωνία μας.

Γι αυτό και υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις, χρηματιστήρια, κερδοσκοπία, διαφημίσεις, λάιφ στάιλ και όλα όσα κάνουν μία καπιταλιστική χώρα να φαίνεται καπιταλιστική.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε μόνο όταν τελειώσαν τα δανεικά. Τότε φάνηκε για πρώτη φορά η σαπίλα του μοντέλου ανάπτυξης αλλά και τα αμύθητα ποσά που υποχρεούνται πλέον να χαρίσουν στην Ελλάδα ιδιώτες αλλά και λαοί που είχαν την ατυχή ιδέα να μας δανείσουν.

 

Δηλαδή αυτά που λέει το... Zeitgeist δεν ισχύουν;
Δεν περνά παγκοσμίως κρίση ο καπιταλισμός;

:) εδώ χαμογελάμε, τουλάχιστον.

Περνά, αλλά δε μας αφορά, γιατί εμείς έχουμε τα προβλήματα του Υπαρκτού Σοσιαλισμού.. Δεν έχω οριστική άποψη για το Zeitgeist. Ο Καπιταλισμός πάντως σίγουρα περνά μεγάλη κρίση και περιμένω με ενδιαφέρον να δω που θα καταλήξει.

Οι Ελληνες πιτσιρικάδες αλλά και αρκετοί από τους γονείς τους έχουν βρει παρηγοριά στο να πιστεύουν ότι είμαστε θύματα του "παγκόσμιου κεφαλαίου" ότι την πατήσαμε όπως η Ιρλανδία κλπ κλπ...

Ομως στην Ιρλανδία έχουν ακριβώς το ΑΝΤΙΘΕΤΟ πρόβλημα από εμάς. Εκεί ένας άναρχος, αδίστακτος ιδιωτικός τομέας έφαγε τις οικονομίες του κράτους (του κοσμάκη δηλαδή).

Εδώ αντιθέτως, ένα τεράστιο σπάταλο δημόσιο, εξοντώνει με φόρους τον ιδιωτικό τομέα και τις θέσεις εργασίας του, πριν καταρεύσει και το ίδιο λόγω χρεοκοπίας.

Εκεί έχουν πρόβλημα ακραίου καπιταλισμού και άναρχων αγορών, εδώ έχουμε το πρόβλημα του τεράστιου, Σοβιετικών διαστάσεων κράτους μας, πρόβλημα ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ δηλαδή.

Αν ήμουν Ιρλανδός ή Αμερικάνος μπορεί και να έσπαγα καμία τράπεζα. Εδώ όμως δεν έχει νόημα. Είναι κουτό.

Οι τράπεζες έχουν ήδη τιμωρηθεί για την ¨αμαρτία" τους να διαφημίσουν πιεστικά και να δώσουν άκριτα ένα σωρό δάνεια την εποχή της ακμής. Ενα μεγάλο μέρος από τα λεφτά τους θα το πάρουν πίσω..

.. όποτε πάρουν πίσω και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι τα περισσότερα από όσα δανείζουν στην Ελλάδα.. (ποτέ).

Το επόμενο μεγάλο ερώτημα που προκύπτει όμως είναι:

Γιατί αυτή η τραγική κατάσταση συνέβη εδώ και όχι σε άλλη χώρα; Τι το ιδιαίτερο μας έσπρωξε ειδικά εμάς, τους Ελληνες προς αυτό το Σοσιαλιστικό Υβρίδιο και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τις επόμενες γενιές;

9. η αιτία

Η αιτία έχει γραφτεί εδώ και μερικά χρόνια στο βιβλίο "το σύνδρομο του Πολυτεχνείου" και μπορείτε να τη διαβάσετε λίγο πιο αναλυτικά εκεί.

Περιληπτικά θα σας πω πως μετά τον Ελληνικό εμφύλιο και τη ίσως άδικη (από στρατιωτικής πλευράς) ήττα των κομμουνιστών, από τότε αναπτύχθηκε ένα είδος ΕΡΩΤΑ μεταξύ της Ελλάδας και του κομμουνισμού.

Έρωτα πλατωνικού, ανικανοποίητου γι αυτό και πολύ δυνατού. Αυτός ο έρωτας είναι υπεύθυνος για το σύνδρομο του Πολυτεχνείου, από το οποίο ασθένησαν οι πολιτικοί της καταστροφικής Γενιάς του Πολυτεχνείου αλλά και της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που τους ψήφισε.

Προσέξτε. Δε λέω ότι πχ. για τους τυφλούς - μαϊμού ευθύνεται το ΚΚΕ. Δε λέω ότι για το όργιο σπατάλης της ΔΕΗ ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέω ότι η κοινωνία μας πάσχοντας από το αριστερόστροφο Σύνδρομο του Πολυτεχνείου έχασε το ανοσοποιητικό της σύστημα απέναντι σε φαινόμενα που δεν πλήττουν τα "σοσιαλιστικά δημοκρατικά κεκτημένα".

Ενώ δηλαδή σε φαινόμενα ανελευθερίας λόγου, αυταρχισμού των διωκτικών αρχών και άλλα, οι πάσχοντες από το Σύνδρομο αντιδρούν ταχύτατα και εντονότατα, σε ζητήματα διαφθοράς, αναξιοκρατίας και σπατάλης η αντίδραση είναι ήπια. Ομως με τέτοια θανατηφόρα προβλήματα δεν είναι να παίζει κανείς!

Οσοι αναγνώστες του άρθρου πάσχετε από το Σύνδρομο θα με καταλάβετε καλύτερα αν σας έλεγα ότι θα μπορούσαμε να αφήναμε την αστυνομία να σκοτώνει 2-3 πιθανώς αθώους ανθρώπους την εβδομάδα, αν αυτό βελτίωνε την αποτελεσματικότητά της..

Δε θα σας έκανε έξω φρενών αυτό το ενδεχόμενο; Ε το ίδιο έξω φρενών γίνεται ο Σουηδός ή ο Γερμανός αν του λέγαμε ότι 50 χιλιάδες συμπατριώτες του λαμβάνουν για δεκάδες χρόνια σύνταξη νεκρών συγγενών τους!

10. η λύση

Δεν υπάρχει καμία μαγική λύση και καμία ελπίδα όσο δεν καταλαβαίνουμε τι μας έφερε ως εδώ. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να διαφωτίσει και το παρόν άρθρο.

Αν η απάντηση σε αυτό που περνάμε είναι να βρίζουμε την παγκόσμια κοινότητα που θέλει να βοηθήσει και να επιβραβεύουμε την Ακρα Αριστερά, θα έχουμε την τύχη της Βόρειας Κορέας.

Αν όμως αναλάβουμε 100% της ευθύνης μας ως έθνος αλλά κι ο καθένας ξεχωριστά, τότε θα τα καταφέρουμε. Ναι αγαπητοί συνέλληνες, ο Πάγκαλος, αν και το είπε άκομψα, ωμά. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Και μη μου βάζετε μπροστά ως ανθρώπινες ασπίδες κάποιες εξαιρέσεις εξαίρετων συμπολιτών μας που δεν πήραν μέρος στο φαγοπότι! Ούτε τα καθάρματα της πολιτικής μίζας που έφαγαν περισσότερα.

Ο λαός αυτός (στην πλειοψηφία του) φέρει τεράστια ευθύνη, ακριβώς όπως τη φέρει και η χειρότερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων μας, που εξελέγησαν με την ψήφο του (οι βουλευτές).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν επειγόντως τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις απαιτούμενες επίπονες μεταρυθμίσεις, με χαμηλούς τόνους και υψηλό ηθικό, χωρίς κλάψες, βοηθώντας ο ένας τον άλλον μέχρι να περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος και να αρχίσει η χώρα να παράγει, αντί να στηρίζεται στα δανεικά.

Και να είστε σίγουροι πως ό,τι δε μπορεί να μας σκοτώσει, στο τέλος θα μα κάνει δυνατότερους.

 

Θανάσης Αποστόλου, εκπαιδευτικός.

- Ανεξάρτητος σκεπτόμενος πολίτης.

- Από πολιτικούς θαυμάζω μόνο τον Στέφανο Μάνο.

- Ποτέ δεν άνηκα σε κόμμα, άλλες οργανώσεις ή συμφέροντα πάσης φύσεως και ούτε πρόκειται, διότι θα περιόριζε τη δυνατότητά μου να σκέφτομαι ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

- update εκλογές 2015: Δυστυχώς δε βάλαμε μυαλό. Ο Σαμαράς αποδείχθηκε λίγος και άτολμος και επέλεξε τους φόρους αντί να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, και τις συντεχνίες.

Όσο για το λαό... Ζητά με την ψήφο του να επιστρέψει στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

 

Το παραπάνω κείμενο είναι άποψή μου για την καταστροφή που περνά η χώρα μας. Ο λόγος που κάθισα να το γράψω είναι ότι βλέπω γύρω μου πολύ άγνοια σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Βλέπω για παράδειγμα να βρίσκονται στο απυρόβλητο οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης, πράγμα που είναι τόσο ανυπόφορο όσο.. και η ίδια η κρίση που περνάμε.
Προσπάθησα να γράψω απλά, αποφεύγοντας διαγράμματα, πολύπλοκους όρους, κουραστικές λεπτομέρειες, έτσι ώστε να είναι κατανοητά από ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να τα δούνε με ανοικτό μυαλό.